Ολ.Γεροβασίλη: Η ΝΔ είναι πανικόβλητη στο ενδεχόμενο να χαθεί η προνομιακή της σχέση με το σύστημα

«Η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης, ως το 2019, από το λαό δηλώνει  η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews τονίζοντας ότι «είμαστε ανοιχτή σε προγραμματικές συγκλίσεις πάνω σε πολιτικές θέσεις με προοδευτική κατεύθυνση».

Από την πρόσφατη σχετική πρόσκληση του πρωθυπουργού εξαιρείται η Δημοκρατική Συμπαράταξη διότι όπως εξηγεί «παίζει ρόλο ουράς της ΝΔ» και διερωτάται: «Ως πότε θα ταυτίζεται με την ατζέντα του νεοφιλελευθερισμού και θα επιμένει στη συντήρηση του διαπλεκόμενου συστήματος. Και βέβαια πότε θα καταλάβει ότι βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τα υπόλοιπα κόμματα της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη;»

Αναφερόμενη στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών τόνισε ότι «η ΝΔ χύνει κροκοδείλια δάκρυα η παράταξη που τα τσαλαπάτησε συστηματικά και τα δύο. Συντηρούσε άλλωστε αυτό το καθεστώς ανομίας στις τηλεοπτικές συχνότητες τόσα χρόνια και είναι εμφανώς πανικόβλητη στο ενδεχόμενο να χαθεί η προνομιακή της σχέση με το σύστημα».

Για το θέμα των Θρησκευτικών, στηρίζει τις επιλογές του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη προσθέτοντας ότι υπάρχει κατανόηση των θέσεων της Εκκλησίας αλλά και των διακριτών θεσμικών ρόλων του κράτους και της Εκκλησίας.

Για την κριτική που ασκεί ο Πάνος Καμμένος στον κ. Φίλη, η κα Γεροβασίλη επισημαίνει ότι «η διαφορά απόψεων δεν σημαίνει υποχρεωτικά και σύγκρουση», ενώ τονίζει ότι παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, «στο θεσμικό, το ουσιαστικό και το αναγκαίο, το μέτωπο παραμένει αρραγές».