Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν για δεύτερο 24ωρο 331 πυροσβέστες στην Εύβοια, όπου από το βράδυ της Πέμπτης μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά.

Για δεύτερη νύχτα οι Πυροσβέστες προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που μαίνονται σε τέσσερα συνολικά μέτωπα στην Εύβοια.

Το πρωί του Σαββάτου η εικόνα της φωτιάς είναι αρκετά καλύτερη, ωστόσο δόθηκε εντολή σε δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.

Από την Παρασκευή επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στην περιοχή επιχειρούν 331 πυροσβέστες με 101 οχήματα ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Τέσσερα μέτωπα, εκκενώσεις χωριών και 9 μποφόρ

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις απο το Dikaiologitika News

Το μεσημέρι της Παρασκευής, την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν τη δική τους μάχη στα τρία κύρια μέτωπα, ανακάλυψαν και νέο μέτωπο στο Τραχήλι. Για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες δόθηκε εντολή προληπτικά να εκκενωθεί το χωριό αλλά την τελευταία στιγμή, όπως και την Πέμπτη, ο άνεμος άλλαξε πορεία και έτσι ο κίνδυνος απομακρύνθηκε από το συγκεκριμένο χωριό.

Σε ορισμένες περιοχές οι άνεμοι έφτασαν ακόμη και τα εννιά μποφόρ γεγονός το οποίο δυσκόλεψε τις κινήσεις από την πλευρά των πυροσβεστών. Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και στο χωριό Θαρούνια, χωρίς όμως η φωτιά να πλησιάσει τα σπίτια.

Αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε να κηρυχτούν περιοχές της Εύβοιας ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πρόκειται για τις τρεις δημοτικές ενότητες Αυλωναρίου, Κονιστρών και Ταμιναίων του δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπου μαίνονται οι πυρκαγιές από την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι οι πυκνοί καπνοί που κάλυπταν κατά περιόδους πολλά από τα χωριά της περιοχής έχουν προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα σε κατοίκους, πολλοί από τους οποίους έχουν μεταφερθεί σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία.

Σημειώνεται, ότι οι αρμόδιες αρχές συστήνουν σε όσους διαμένουν ή διέρχονται από την περιοχή να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.