Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Προβληματισμός για θερμοκρασία και ποιότητα νερού

Ζητήματα που σχετίζονται με την θερμοκρασία αλλά και την ποιότητα του νερού, προκαλούν θέμα συζήτησης για τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 τις τελευταίες εβδομάδες.

Να σημειωθεί πως ο προβληματισμός υπάρχει επειδή βρέθηκαν υψηλά επίπεδα βακτηρίων E.coli στα νερά του κόλπου του Τόκιο.  Επίσης οι υψηλές θερμοκρασίες θεωρείται ότι έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 57 άτομα σε ολόκληρη την Ιαπωνία από τα τέλη Ιουλίου, γεγονός που επισημαίνεται ως πιθανή απειλή για την υγεία για τους αθλητές και τους φιλάθλους. Επιπλέον η οργανωτική επιτροπή Tokyo 2020 επιβεβαίωσε σήμερα (20/08) ότι η ολυμπιακή επιτροπή της Νότιας Κορέας είχε στείλει επιστολή, με την οποία εξέφρασε την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να διατεθούν προϊόντα που καλλιεργούνται στο νομό Φουκουσίμα, στους αθλητές του Ολυμπιακού χωριού.

Η Νότια Κορέα αναφέρει ότι ανησυχεί ότι οποιαδήποτε τρόφιμα που παράγονται στη Φουκουσίμα θα μπορούσαν να μολυνθούν από τον πυρηνικό σταθμό Fukushima Daiichi που υπέστη σοβαρές ζημιές από το τσουνάμι του 2011.

 Όμως η τριήμερη επίσκεψη των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (NOCs), η οποία γίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδο στην προετοιμασία των Αγώνων του επόμενου έτους οι οποίοι ξεκινούν στις 24 Ιουλίου, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι διοργανωτές θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα…