Ομαδικά πυρά από τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης εναντίον του ΟΑΣΘ

Ομαδικά πυρά από τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης δέχεται η διοίκηση του ΟΑΣΘ σχετικά με την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε  η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) οι δήμαρχοι έκαναν λόγο για «τραγική κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης» και απέδωσαν την επιδείνωση των υπηρεσιών στην κρατικοποιήση του Οργανισμού.

«Η κατάσταση είναι παραπάνω από τραγική. Τα λεωφορεία είναι τα μισά από αυτά που πρέπει να είναι για εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Η κατάστασή τους είναι εξαιρετικά κακή. Βλέπουμε επανειλημμένα λεωφορεία να σταματάνε από βλάβες. Η συχνότητα είναι κακή. Η κατάσταση είναι τραγική και δεν υπάρχει κανένα σημάδι βελτίωσης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ παρέδωσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία σήμερα κυκλοφορούν λιγότερα λεωφορεία συγκριτικά με αυτά που κυκλοφορούσαν όσο ήταν ιδιωτικός ο ΟΑΣΘ. «Σήμερα οι διαμαρτυρίες επικεντρώνονται για την ποιότητα των συγκοινωνιών. Τα λεωφορεία καθυστερούν, η τηλεματική δεν δουλεύει σωστά και τις ώρες της αιχμής οι επιβάτες είναι παστωμένοι. Δεν γίνεται επαρκής συντήρηση των οχημάτων. Εχουμε στοιχεία μέσα από την υπηρεσία. Οι πολίτες απολαμβάνουν κακές υπηρεσίες» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κυρίζογλου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι… μετάνιωσε που υποστήριξε την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΑΣΘ. «Εάν περιμένατε 40 λεπτά στη στάση μετά από οχτώ ώρες δουλειάς τι θα λέγατε; Ο,τι είναι καλή η συγκοινωνία; Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση στις γραμμές του δήμου μας. Τα λέω αυτά με πόνο ψυχής γιατί μέχρι τέλους ήμουν σταθερά υπέρ της εκδίωξης της προηγούμενης διοίκησης. Με επιμονή και με αγώνα διεκδικούσα να είναι δημόσιες οι συγκοινωνίες. Δυστυχώς είναι χειρότερες οι συγκοινωνίες» είπε ο κ. Δανιηλίδης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο  ΟΑΣΘ κόβει αυθαίρετα δρομολόγια γιατί όπως λέει δεν έχει οδηγούς» ενώ ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης σημείωσε ότι «τα πράγματα είναι πολύ άσχημα» και τόνισε ότι «ηκατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο». Όπως είπε «είτε είναι δημόσιος είτε ιδιωτικός ο ΟΑΣΘ, ο κόσμος θέλει να εξυπηρετηθεί» και υπογράμμισε ότι «σχεδόν μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος άρχισαν και τα προβλήματα».