Με Onirama και Trio Musikanti φωταγωγείται σήμερα το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Φωταγωγείται σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους από το δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη, και θα ακολουθήσει διπλή συναυλία των συγκροτημάτων Trio Musikanti και Onirama».

Σε συνδυασμό με τον “Αστερόκοσμο” της ΔΕΘ και το χριστουγεννιάτικο πάρκο της Τούμπας, κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα έως τις 7 Ιανουαρίου 2018 να ζήσουν τη μαγεία των γιορτών. Ο στολισμός της πόλης είναι μια ενιαία προσπάθεια του δήμου Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού Συλλόγου και της ΔΕΘ-ΗELEXPO ΑΕ.

Πρεμιέρα της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας σήμερα, καθώς ο Γιάννης Μπουτάρης θα ανάψει τα 14.000 λαμπιόνια που τοποθετήθηκαν σε φυσικό έλατο ύψους 20 μέτρων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει διπλή συναυλία στην κεντρικότερη πλατεία της Θεσσαλονίκης με το το συγκρότημα “Trio Musikanti” και τους Onirama.

Στον ίδιο χώρο τοποθετήθηκαν σπιτάκια για τις δημιουργικές δραστηριότητες των παιδιών. Εκεί θα βρίσκεται ο Αϊ-Βασίλης που θα περιμένει μικρούς και μεγάλους να φωτογραφηθούν, όπως επίσης και το θεματικό πάρκο “Η Εποχή των Παγετώνων”. Το σκηνικό θα συμπληρώνουν ένα καρουζέλ και ένα τρενάκι. Επίσης, από σήμερα θα φωτιστεί ο μπλε ουρανός στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και θα στολιστούν οι στύλοι στη Λεωφόρο Νίκης, ενώ από την 1η Δεκεμβρίου αναμένεται να ανάψει το “Πεφταστέρι” στην οδό Φιλικής Εταιρίας και θα ακολουθήσουν οι “Μπλε Κύκλοι” στην Μητροπόλεως.

Εκδηλώσεις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς 

Για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις. Το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου στην σκηνή της Αριστοτέλους θα ανέβει η συμφωνική ορχήστρα νέων του Μεγάρου Μουσικής “MOUSA”. Στις 31 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσουν μουσικές με Dj, ενώ η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με το συγκρότημα “Imam Baildi” και εκατοντάδες πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό της πόλης.

«Αστερόκοσμος» και χριστουγεννιάτικο πάρκο στην Τούμπα

Στο χριστουγεννιάτικο “παραμύθι” θα προστεθεί από τις 9 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου 2018 και ο “Αστερόκοσμος” στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως. «Είναι σημαντικό η πόλη να εμφανίζεται ενιαία. Ο “Αστερόκοσμος” έχει καθιερωθεί ως μεγάλο χριστουγεννιάτικο γεγονός», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ, Τάσος Τζήκας.

Ο “Αστερόκοσμος” θα αναπτυχθεί σε 23.000 τ.μ. στα περίπτερα 13, 14 και 15 και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει δύο παγοδρόμια, θεατρικές παραστάσεις, μαριονέτες, συναυλίες, δημιουργική απασχόληση για παιδιά.

Εκτός όμως από το κέντρο της πόλης, ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο θα στηθεί από τις 2 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Θρακικού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στην Τούμπα. Το άναμμα του δέντρου αναμένεται στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ θα λειτουργεί έως τις 7 Ιανουαρίου 2018.