Η Ονειρούπολη της Δράμας προσφέρει μαγικές στιγμές σε μεγάλους και παιδιά

Για 13η χρονιά τα ξωτικά των Χριστουγέννων, μαζί με τα παιδιά, μεταμόρφωσαν τον κήπο της Δράμας με τα πανύψηλα πλατάνια και τις λίμνες, δηλαδή το πάρκο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας, στο λαμπερό χωριό του Αϊ – Βασίλη, τη διάσημη πλέον Ονειρούπολη, που λειτουργεί συνολικά για 37 μέρες, από τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου. Χιλιάδες είναι ήδη αυτοί που την επισκέφτηκαν, καθώς η Δράμα έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τα Χριστούγεννα, ακόμη και για ημερήσια εκδρομή.

Τα σπιτάκια με τις δωρεάν δράσεις δε σταματούν να υποδέχονται τα παιδιά, ενώ στο «Ταχυδρομείο της Ονειρούπολης» συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες γράμματα παιδιών για τον Αϊ – Βασίλη. Οι δρόμοι της Δράμας γέμισαν με ήχους από μπάντες και παρελάσεις από Αγιοβασιλίνες και ξωτικά. Η «Ονειρούπολη», με σκοπό πάντα να διασκεδάσει τα παιδιά, να διεγείρει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους και να τα ευαισθητοποιήσει σε θέματα περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο.

Μουσικές παρελάσεις στους δρόμους, μια τεράστια τσουλήθρα αλλά και η “Ονειρούπολη on ice” χαρίζουν στιγμές χαράς σε μικρούς και μεγάλους, ενώ το “πλανητάριο” στην πλατεία της πόλης, προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία στα παιδιά που μπορούν να δουν μέσα από τα τηλεσκόπια τα αστέρια και τους πλανήτες.

Δίπλα στο Δάσος των ξωτικών χτίστηκε το σπιτάκι της Ονειρούπολης, το “Σπιτάκι του Παραμυθιού”, τόπος γραφής και αφήγησης των καλύτερων χριστουγεννιάτικων παραμυθιών από όλο τον κόσμο. Στην πλατεία της πόλης υπάρχει ένα “Παραδοσιακό Χωριό” όμοιο με αυτά της Βόρειας Ευρώπης, όπου θα μπορούν μικροί και μεγάλοι να μάθουν την ιστορία πολλών παλαιών παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Όλοι οι μικροί φίλοι μπορούν να επισκεφτούν το “Εργαστήρι του Αϊ – Βασίλη” για να κατασκευάσουν πολλές όμορφες κατασκευές, να δοκιμάσουν τις γλυκές λιχουδιές στο “Σπιτάκι της Ζαχαροπλαστικής”, να ζωγραφίσουν με χριστουγεννιάτικες εικόνες το πρόσωπό τους στο “Σπιτάκι του Face Painting”, να στείλουν το δικό τους γράμμα στον Αϊ – Βασίλη από το “Ταχυδρομείο της Ονειρούπολης” και φυσικά να τον συναντήσουν στο Σπιτάκι του. Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη διεύθυνση www.oneiroupoli.gr