Ονόματα… πάνε κι έρχονται για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Μία ομάδα πέντε στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει τις διαδικασίες για το σχηματισμό του ευρωψηφοδελτίου στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει χαράξει ο Αλέξης Τσίπρας για τη δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου με δυνάμεις της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς.

Στην ομάδα εκτός από τον γενικό γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Λάμπρου, Νίκος Σκορίνης και Εφη Καλαμαρά.

Ο Πάνος Λάμπρου προέρχεται από τους 53 και ο Νίκος Σκορίνης από την Κίνηση Μελών στην οποία συμμετέχουν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αυτό μεταφράζεται από αρκετούς ως μια κίνηση ισορροπίας μέσα στην ομάδα καθώς είναι γνωστές οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί το προηγούμενο διάστημα από την πλευρά των 53 για το πώς θα γίνει το άνοιγμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

 Ονόματα πάνε κι έρχονται

Βέβαιο είναι πως στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται οι νυν ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης και Στέλιος Κούλογλου αλλά και η Κωνσταντίνα Κούνεβα για την οποία υπήρχαν δημοσιεύματα ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια κάποιοι την ήθελαν να πολιτεύεται στη Βουλγαρία.

Σε αυτούς έρχεται να προστεθεί και το όνομα του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή που έχει ανακοινωθεί ήδη.

Από εκεί και πέρα τα ονόματα των υποψηφίων είναι πολλά με πρώτο αυτό που ανεξάρτητου βουλευτή πρώην Ποτάμι Σπύρου Δανέλλη.

Ως δυνατή υποψηφιότητα φαντάζει και η προερχόμενη από τους ΑΝ.ΕΛΛ και νυν ανεξάρτητη βουλευτής και υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Παρά το γεγονός ότι η ίδια έχει μείνει σταθερή στο υπουργείο από το 2015 και ομολογουμένως έχει αφήσει έργο σε αυτό η πρόκληση της Ευρώπης δεν φαίνεται να την αφήνει αδιάφορη.

Αλλοι δύο πρώην υπουργοί της κυβέρνησης φαίνεται να έχουν βολιδοσκοπηθεί για το ψηφοδέλτιο. Ο λόγος για την πρώην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και τον πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Ωστόσο υπάρχει και μια σειρά ονομάτων που προέρχονται από την Κεντροαριστερά και φαίνεται πως φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ στη δημιουργία ενός ευρωψηφοδελτίου κεντροαριστερής έμπνευσης.

Ορισμένα απ’ αυτά που έχουν ακουστεί είναι των Νίκου Μπίστη, Μαριλένας Κοππά, Γιάννη Ραγκούση αλλά και εκείνο του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Δεν αποκλείεται πάντως στις υποψηφιότητες να υπάρχει κι ένα όνομα-έκπληξη που θα ταράξει τα νερά και θα εγκαινιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων.