ΟΠΕΚ: Η μεταβλητότητα στις τιμές πετρελαίου οφείλεται στη “νευρικότητα”

Η μεταβλητότητα των τιμών πετρελαίου οφείλεται στη νευρικότητα ενόψει της συνάντησης των 14 κρατών-μελών του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) τον επόμενο μήνα στη Βιέννη, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ στο δίκτυο CNBC.

«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, κατά τη γνώμη μας, είναι η φυσιολογική μεταβλητότητα που παρατηρείται πριν τις συνεδριάσεις μας. Όπως γνωρίζετε, συνεδριάζουμε στη Βιέννη στις 6 και 7 Δεκεμβρίου. Αυτή η περίοδος από τώρα έως τον Δεκέμβριο είναι μια περίοδος νευρικότητας για όλους τους εμπλεκόμενους», δήλωσε σήμερα ο Μοχάμεντ Μπαρκίντο στο CNBC.

Πρόσθεσε ότι ο ΟΠΕΚ, του οποίου ντε φάκτο επικεφαλής είναι η Σαουδική Αραβία, παραμένει επικεντρωμένος στη σταθεροποίηση των αγορών πετρελαίου. «Παραμένουμε επικεντρωμένοι στους βασικούς μας στόχους, τους οποίους έχουμε αποσαφηνίσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο που μπορείτε να φανταστείτε», δήλωσε.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ και πλέον μηνών, παρατείνοντας τις απώλειες του 7% που σημείωσαν χθες.

Πηγή: CNBC