Η όπερα «Ιφιγένεια εν Ταύροις» στο Βασιλικό Θέατρο

Η όπερα του κλασικού συνθέτη C. Gluck “Iphigenie en Tauride”, που βασίστηκε στην τραγωδία του Ευριπίδη, διασκευάζεται και ανεβαίνει στα ελληνικά από την ομάδα Skull of Yorick Productions και το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος. Το νέο λιμπρέτο, που γράφτηκε από την Κασσάνδρα Δημοπούλου ειδικά για τις παραστάσεις αυτές, βασίζεται στο κείμενο του Ευριπίδη και επαναφέρει την ιστορία όσο πιο κοντά στο αρχαίο κείμενο γίνεται. Η όπερα στη νέα της μορφή, στα ελληνικά, κάνει πρεμιέρα στο Βασιλικό Θέατρο στις 24 Σεπτεμβρίου (θα παιχτεί και την επόμενη μέρα, 25 Σεπτεμβρίου), φιλοδοξώντας, στη συνέχεια, να ανέβει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας σε περιοδεία.

Το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2015 (με την ονομασία Φεστιβάλ Όπερας Θεσσαλονίκης αρχικά) από την ανεξάρτητη καλλιτεχνική ομάδα Skull of Yorick Productions, που ιδρύθηκε το 2011 στο Λονδίνο και δρα με βάση τη Θεσσαλονίκη από το 2013. Ιδρυτικά μέλη είναι οι Φίλιππος Μοδινός και Κασσάνδρα Δημοπούλου. Σκοπός του Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος είναι η καθιέρωση του θεσμού αυτού και η αξιοποίηση και προβολή Ελλήνων λυρικών καλλιτεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

pif0050p0002v01Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Κτιστάκης
Διασκευή λιμπρέτου/ Σκηνοθεσία/ Κοστούμια: Κασσάνδρα Δημοπούλου
Σκηνικά: Γιώργος Λεπίδας
Φωτισμοί: Άντα Τσεσμελή
Μουσική προετοιμασία ορχήστρας: Χρήστος Κτιστάκης
Μουσική προετοιμασία σολίστ/ χορωδίας: Φίλιππος Μοδινός, Κωνσταντίνος Γκαρίπης
Βοηθός μαέστρου: Φίλιππος Μοδινός, Κωνσταντίνος Γκαρίπης
Επιμέλεια κίνησης/ Βοηθός σκηνοθέτη: Αθανάσιος Μαργούτας
Πρωταγωνιστούν: Κασσάνδρα Δημοπούλου (Ιφιγένεια) Φίλιππος Μοδινός (Ορέστης), John Rownan (Πυλάδης), Αλέξανδρος Γάβαρης (Θόας), Δήμητρα Ιόλη Εξάρχου (Αθηνά), Θάλεια Μαυρίδου (Κορυφαία), Ανέστης Ιωαννίδης (Αγγελιοφόρος), Νίκος Κύρτσος (Φρουρός), Αθανάσιος Μαργούτας (Ερινύα).
Χορωδία: Θάλεια Μαυρίδου, Γιάννης Νάκος, Κατερίνα Μακρή, Ρούλα Κωσταβάρα, Κωνσταντίνα Στράνη, Ανέστης Ιωαννίδης, Μαρία Λώτη, Ελένη Δημοπούλου, Νίκος Κύρτσος, Κική Τσαλίκη, Μαρία Μπαλή, Χριστίνα Ζορμπά, Κώστας Μυλόπουλος, Μανώλης Δαμίγος, Μάριος Νόσιος.
Βασιλικό Θέατρο, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Ώρα έναρξης: 20.30.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Κανονικό: 25 €
Φοιτητικό/Ανέργων/Συνταξιούχων: 20 €
Μαθητικό: 15 €