Ορφανός – Κούδας: Εμείς θα είμαστε στο δεύτερο γύρο

“Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες αυτών που λέει και πράττει. Οι επιθέσεις Ταχιάου με αφήνουν αδιάφορο. Εμείς έχουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο κόσμος της ΝΔ αλλά και αριστεροί και πασόκοι εμάς θα ψηφίσουν”, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία παρουσίασε και την υποψηφιότητα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Γιώργου Κούδα, με τον συνδυασμό του, «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον».

Ερωτηθείς για τα κομματικά χρίσματα και τις δημοσκοπήσεις τόνισε πως ο συνδυασμός του “Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον” δεν περιορίζεται από κομματικά δεσμά, λειτουργεί πολυσυλλεκτικά και σκοπεύει να κερδίσει την μάχη των εκλογών. “Στις αρχές Μαΐου θα παρουσιάσουμε όλες μας τις δυνάμεις δηλαδή τους υποψήφιους και τις προγραμματικές μας θέσεις και πάμε να διοικήσουμε το δήμο” τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και σημείωσε πως πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του δεν προέρχονται από τη ΝΔ. “Δεν ρωτήσαμε την πολιτική καταγωγή των υποψηφίων μας και δεν λειτουργούμε ψηφοθηρικά” τόνισε και υπογράμμισε πως “εμείς δίνουμε απαντήσεις και λίγες μετρημένες υποσχέσεις τις οποίες αργότερα θα μπορούμε να υλοποιήσουμε”. Ανάλογα και ο Γιώργος Κούδας τόνισε πως “εμείς σπάμε τα κομματικά δεσμά, ο στόχος μας είναι να δουλέψουμε για την πόλη την οποία αγαπάμε. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί και χρειάζεται συνεννόηση ακόμα και με την κυβέρνηση”.

Επίσης ο Γιώργος Ορφανός ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να αναλωθεί κατά την προεκλογική περίοδο σε προστριβές και αντιπαραθέσεις με τους άλλους διεκδικητές της δημαρχίας Θεσσαλονίκης. “Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με όλους για να συζητήσουμε τα προβλήματα της πόλης, να ενώσουμε δυνάμεις για την πόλη” είπε και ανέφερε, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, πως ήδη συζητάει με άλλους υποψήφιους για τα μείζονα ζητήματα.

Προγραμματικές θέσεις για τον Αθλητισμό.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα του συνδυασμού του, ανέφερε πως κατά 70% έχει ολοκληρωθεί και πως την ερχόμενη Παρασκευή στις 9 το βράδυ στο “Le Zazous”, θα παρουσιάσει τις προγραμματικές του θέσεις για τον Αθλητισμό. Κατά τον Γ. Ορφανό τα βασικά προβλήματα της πόλης αφορούν την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και την ασφάλεια ενώ για τον δήμο το μείζον θέμα είναι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και υποδομών του δήμου και η αξιοποίηση τους. Εδικά για την καθαριότητα τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης και υπέρ της μονιμοποίησης των 192 συμβασιούχων, τονίζοντας πως το υπάρχον δυναμικό, με την κατάλληλη ενεργοποίηση και αξιοποίηση, μπορεί να λύσει το πρόβλημα της καθαριότητας.

Επίσης μίλησε θερμά για την προοπτική να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ νέο γήπεδο αλλά τόνισε πως ως δήμαρχος θα φροντίσει ώστε όλες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης να αποκτήσουν τις κατάλληλες υποδομές. Μιλώντας για τον Γιώργο Κούδα, τον χαρακτήρισε πρόσωπο που τιμά και αγαπά όλη η χώρα και τον ευχαρίστησε που δέχθηκε να ενταχθεί ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του. Από την πλευρά του, ο Γ. Κούδας τόνισε ότι στρατεύεται στο πλευρό του Γ. Ορφανού επειδή πείσθηκε από τις προθέσεις και το πρόγραμμα του πρώην υπουργού.

“Ο κ. Ορφανός με έπεισε με το πρόγραμμά του γι’ αυτό και αποδέχθηκα την πρότασή του για να δουλέψουμε για την πόλη. Έχω μάθει να δουλεύω και αυτό θα κάνω και για τη Θεσσαλονίκη” είπε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και τόνισε πως “δημιουργούμε την “Εθνική Ομάδα” για τη Θεσσαλονίκη”. Ξεκαθάρισε δε πως εντάσσεται στο πλευρό του Γ. Ορφανού ως απλός στρατιώτης, χωρίς να διεκδικεί ξεχωριστές θέσεις και τιμές. “Πάντα έτσι λειτουργούσα και στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική Ελλάδας” τόνισε συγκινημένος…

Φ.Δ.