Οριστικά εκτός το Mega από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες – Η τελική λίστα

Εκτός τηλεοπτικών αδειών μένει και επισήμως το Mega, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται η Εφημερίδα των Συντακτών αυτό που γνωρίζαμε ήδη εδώ και καιρό θα επισημοποιηθεί με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η Γενική Γραμματεία θα ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι την τελική λίστα με τους υποψηφίους για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που θα συμμετάσχουν στη δημοπρασία, και σε αυτήν δεν θα συμπεριλαμβάνεται το Mega, καθώς ο φάκελος που έχει καταθέσει το κανάλι κρίθηκε ανεπαρκής.

Αντίθετα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, οι άλλες δύο εταιρείες που κόπηκαν στην πρώτη αξιολόγηση, η «Dimera» του Ιβάν Σαββίδη και η «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος ΙΤV» των Κυπρίων, περνούν στην τελική φάση, μια και συμπλήρωσαν επαρκώς τον φάκελό τους με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Έτσι, η τελική λίστα αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει εννέα υποψηφίους: ANT1, Alpha, ΣΚΑΪ, Star, Epsilon, Χ. Καλογρίτσας, Β. Μαρινάκης, Ι. Σαββίδης, ITV.

Πιθανότατα το μεσημέρι θα γνωρίζουμε και πότε θα διεξαχθεί η δημοπρασία, που δρομολογείται μάλλον για τα τέλη Αυγούστου.