Όρκοι συνεργασίας από Τζιτζικώστα – Ταχιάο πριν (!) και μετά τις εκλογές

Ο πρώην και μελλοντικός ψηφοφόρος του Απόστολου Τζιτζικώστα, όπως… αποκάλυψε, Νίκος Ταχιάος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, και για πάνω από μία ώρα συζήτησαν πίσω από την κλειστή πόρτα του γραφείου του περιφερειάρχη στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας μετά το τέλος της συνάντησης όρκους συνεργασίας… πριν και μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν μετά το πέρας της συνάντησης, συζήτησαν το έργο της Περιφέρειας στον κεντρικό δήμο αλλά και σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα, θέματα και προτάσεις που θα βγάλουν την πόλη και την περιοχή από την κρίση, αλλά και το πόσο θετικά βλέπουν τη συνεργασία τους πριν και μετά τις εκλογές.

Με τον αέρα του ψηφοφόρου του κ. Τζιτζικώστα, όπως είπε, ο κ. Ταχιάος εξύμνησε το έργο της Περιφέρειας και προέβλεψε μια άριστη συνεργασία εφόσον οι δικοί του ψηφοφόροι αλλά και οι Μακεδόνες ψηφοφόροι του περιφερειάρχη, τους δώσουν αυτήν την ευκαιρία.

Βλέπω τη συνεργασία να έρχεται…

«Με την ιδιότητα του υποψήφιου δημάρχου αλλά κυρίως με τον αέρα ενός πρώην ψηφοφόρου του κ. Τζιτζικώστα αλλά και ψηφοφόρου του το αμέσως επόμενο διάστημα, ανταλλάξαμε απόψεις για το όραμά μας για την πόλη», είπε ο κ. Ταχιάος συμπληρώνοντας ότι «ο Απόστολος έχει αποδείξει ότι είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει το χειροπιαστό και αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο συμφωνίας των δυο μας σε μια συνεργασία που τη βλέπω να έρχεται μπροστά μας. Νομίζω ότι έχουμε ένα μεγάλο κοινό τόπο στην άποψή μας για την πόλη και την περιοχή και πιστεύω ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία η οι Θεσσαλονικείς που αποτελούν τους αποδέκτες της δικής μου προσπάθειας αλλά και οι Μακεδόνες που αποτελούν το κοινό του κ. Τζιτζικώστα να το εκτιμήσουν αυτό σύντομα».

Από την πλευρά του ο Απ. Τζιτζικώστας, χωρίς να ανταποδώσει ότι και αυτός θα ήταν ψηφοφόρος του Ν. Ταχιάου αν ψήφιζε στον κεντρικό δήμο, ανέφερε: «Συζητήσαμε θέματα κυρίως του έργου της ΠΚΜ εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος και ιδιαίτερα για το δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς και για τα σχέδιά μας για τα επόμενα χρόνια. Ακουσα με ενδιαφέρον τις σκέψεις και τις προτάσεις του κ. Ταχιάου για τη Θεσσαλονίκη του αύριο και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί πριν και μετά τις εκλογές προκειμένου όλοι και η Κ. Μακεδονία συνολικά να καταφέρουμε να βγει από την κρίση και να δημιουργηθούν οι υποδομές εκείνες που θα την αναδείξουν σε μια σύγχρονη πόλη και ανθρώπινη πόλη».