Όταν η Φλέσσα κι ο Βαγγέλης ψυχαναλύουν τον Εμφύλιο…

Όχι κυρίες και κύριοι δεν είναι ανέκδοτο. Ναι η γνωστή Φλέσσα, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, της τηλεοπτικής “Πράβντα” του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε εκπομπές με το ζόρι, μαζί με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά, ναι τον γνωστό και από το ιστορικό πια σύνθημα, «ο λαός δεν ξεχνά Βενιζέλο – Σαμαρά», θα τολμήσουν αυτό Σαββάτο στη ΔΕΘ και θα ξεγυμνώσουν τις σκέψεις τους για τον Εμφύλιο, μιλώντας για το εκδοτικό επίτευγμα με τίτλο «Ο Ελληνικός Εμφύλιος»! Μία Ψυχαναλυτική Προσέγγιση». Σήκω Φρόιντ να τους δεις, την υποψήφια ευρωβουλεύτρια της δεξιάς και τον Βαγγέλη τον σοσιαλιστή, να μιλάνε με σπάραγμα ψυχής για το γεγονός που σημάδεψε την σύγχρονη πορεία της χώρας. Μαζί τους, σε έξαρση και έκσταση ψυχαναλυτική πάντα,  ο κολλητός του Αντωνάκη, ο ψυχιάτρος Γιάννης Βαρτζόπουλος, που διετέλεσε πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, αλλά και υφυπουργός Υγείας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου. Έχει και support : …θα παίξει και ο Κώστας Χρυσόγονος, νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και φίλος από τα παλιά του Βαγγέλη, χρόνια μαζί στο ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί λοιπόν θα παρουσιάσουν το εν λόγω βιβλίο το Σάββατο 11 Μαΐου στις 8μμ, στην αίθουσα Διδώ Σωτηρίου, στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ, στο πλαίσιο βέβαια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Ποιος Φρόιντ ποιος Αντλερ και ποιος Ράιχ. Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός είναι συλλογικό και αυτοί που επιχειρούν να κάνουν την προσέγγιση την ψυχαναλυτική είναι οι «Δημήτρης Αναστασόπουλος, Ιωάννης Βαρτζόπουλος, Χρυσή Γιαννουλάκη, Κώστας Ζερβός, Νίκος Λαμνίδης, Αντώνης Λιάκος, Αντώνης Παπαρίζος, Τάσος Σακελλαρόπουλος, Στέλιος Στυλιανίδης, Παύλος Τσίμας».

Επιχειρούν λέει να απαντήσουν στο ερώτημα αν και πώς ο εμφύλιος έχει σφραγίσει τις νοοτροπίες και τις συμπεριφορές μας. Τώρα γιατί όλη αυτή η παράσταση με Φλέσσες, κ.λ.π, σαμαρικές δυνάμεις, μας οδηγεί στο ψυχανέμισμα πως όλοι αυτοί θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι φταίει το μετεμφυλιακό γινάτι και κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως να ακούγεται λίγο τραβηγμένο.  Λέτε να πάσχουμε από καμιά στρεβλή μετεμφυλιακή νοοτροπία; Είναι σοβαρά, προεκλογικά, πράγματα αυτά;  Τι λέτε κι εσείς κύριε Μίτσι Κώστα μας, που έχετε … εμβαθύνει σε φαινόμενα Φλέσσα;

Φ.Δ.