Όταν η Μελάνια τρολάρει τον Ντόναλντ…

Ίσως μια μέρα, όταν γραφτεί η ιστορία της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, να εστιάσουμε στις πρώτες ημέρες της περασμένης εβδομάδας ως σημείο εκκίνησης του απόλυτου εκτροχιασμού και να βρούμε ένα περιεκτικό όνομα γι΄ αυτό. Ίσως να το ονομάσουμε Δευτέρα της Μελάνια, έγραψε στις αρχές της εβδομάδας ο Frank Bruni στις σελίδες γνώμης των New York Times.

Θα σημειώσουμε ότι στις 20 Αυγούστου, η πρώτη κυρία δημόσια επέκρινε τα πρόσωπα που κάνουν bulling στο ίντερνετ, την ώρα που ο σύζυγός της παρεκτρεπόταν και πάλι στο Twitter για να επιτεθεί με λύσσα κατά του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ.

Λίγη ώρα πριν αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο η 48χρονη Μελάνια Τραμπ εκείνη την ημέρα είχε διαβάσει το tweet του συζύγου της κατά του Μάλερ. Τον χαρακτήριζε «απόβρασμα» και «σκύλο», παραβάλλοντάς τον με τον Τζόζεφ ΜακΚάρθι. .

Μιλώντας λίγο μετά σε συνέδριο στο Μέριλαντ η Μελάνια Τραμπ δεν μάσησε τα λόγια της για τους κινδύνους του online bulling για τα παιδιά. «Τα κοινωνικά μέσα είναι μέρος της καθημερινής ζωής, μπορούν να έχουν πολλά θετικά αποτελέσματα. Αλλά μπορούν επίσης να είναι επιζήμια και καταστροφικά, εάν δεν χρησιμοποιούνται σωστά», είπε η Μελάνια

«Τα περισσότερα παιδιά γνωρίζουν τα οφέλη και τις παγίδες των social media, ίσως και καλύτερα από κάποιους ενήλικες», δήλωσε η πρώτη κυρία. Ήταν σαν να μιλούσε για τον σύζυγό της, όπως έγραψαν κάποια αμερικανικά ΜΜΕ.

Η «σύνδεση» των λόγων της πρώτης κυρίας με το tweet του Τραμπ ήταν αυτόματη για τα ΜΜΕ και η θεωρία που αρχίζει να κυκλοφορεί είναι ότι η Μελάνια τρολάρει συστηματικά τον πρόεδρο. Βρίσκει τρόπους να δείχνει ότι τον αψηφά. Η στάση της δείχνει πατριωτισμό, όμως παράλληλα του ξεπληρώνει τις ταπεινώσεις που έχει υποστεί από αυτόν.

Για την πρώτη του ομιλία για την Ένωση ενώπιον του Κογκρέσου, η Μελάνια επέλεξε να φορέσει ένα λευκό κοστούμι, που παρέπεμπε απευθείας στις suffragists και τον αγώνα για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών, καθώς και στην Χίλαρι Κλίντον.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, το πρώην μοντέλο δεν πρόβαλλε σχεδόν καθόλου το δικό της προφίλ. Τον Μάιο, ξεκίνησε την πρωτοβουλία Be Best για τη φροντίδα της υγείας των παιδιών, της χρήσης των μέσων ενημέρωσης και κατά της χρήσης ναρκωτικών. «Η πρώτη κυρία έχει επίγνωση της κριτικής. Αλλά αυτό δεν θα την εμποδίσει να κάνει ό, τι νομίζει ότι είναι σωστό», δήλωσε η εκπρόσωπος της Στέφανι Γκισάμ.

ΑΠΕ