Όταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εξυμνεί …κανονικά τον Κυριάκo

Με τέτοιο συνδικαλιστικό κίνημα που ναβρει ο εργάτης το δίκιο του; Βγήκε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος από τη Θεσσαλονίκη και είπε πως «η θεσμική κανονικότητα αποκαταστάθηκε με την συνάντηση των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων με τον πρωθυπουργό, μία κανονικότητα που είχε διαταραχθεί στα τέσσερα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, που είχε επιλέξει για προνομιακούς συνομιλητές τους εργοδότες και τις οργανώσεις τους».

Ούτε δηλαδή τις δήθεν ίσες αποστάσεις που διατηρεί η Φώφη, σεβάστηκε ο κυρ Γιάννης. Στέλεχος του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, ο Παναγόπουλος, επιτέθηκε και στο ΠΑΜΕ- ΚΚΕ, με σκληρούς χαρακτηρισμούς λόγω της καταδρομικής στάσης των παμιτών σε Ρόδο και Καλαμάτα, όπου επιχειρήθηκε η διοργάνωση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Χαρακτήρισε λοιπόν «τραμπούκικες και ακροδεξιές» τις  τακτικές του ΚΚΕ – ΠΑΜΕ και σημείωσε πως «το συνέδριο της ΓΣΕΕ θα γίνει και θα «είναι μέρα μεσημέρι» ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση «να προστατεύσει το συνέδριο της ΓΣΕΕ». Μιλάμε για κανονική κανονικότητα, όχι παίξε γέλασε.

Για το συλλαλητηρίο του Σαββάτου στη ΔΕΘ, στις 6 μμ στο άγαλμα Βενιζέλου, είπε ότι τα συνδικάτα και η ΓΣΕΕ διεκδικούν για τους εργαζόμενους και δεν χαϊδεύουν αυτιά. Ε ναι όταν ψιθυρίζεις, πράγματι δεν χαϊδεύεις αυτιά. Τα δε αιτήματα είναι επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων επέκταση κλαδικών συμβάσεων εργασίας και εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.
Στο ίδιο μήκος και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου ΙΝΕ ΓΣΕΕΜ Γιώργος Αργείτης, που προέβλεψε ότι το 2019 θα κλείσει με ανάπτυξη στο 2%, και αυτό με στοιχεία του Α’ εξαμήνου δηλαδή στοιχεία της… μη κανονικότητας του ΣΥΡΙΖΑ. «Η οικονομία μοιάζει με μικρό παιδί που αρχίζει να μπουσουλάει αλλά δεν μπορεί να περπατήσει» είπε ο επιστημονικός διευθυντής… αδειάζοντας κανονικά τον πρόεδρο και τη θεσμική κανονικότητα του…

Φ.Δ.