Ουρές στα αστυνομικά τμήματα για ν’ αλλάξουν το “Θεσ/νίκη”

Τεράστια ταλαιπωρία περιμένει χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εκδώσουν νέο δελτίο ταυτότητας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το πρόβλημα δημιουργήθηκε πριν από δύο μήνες όταν ανακοινώθηκε ότι στην ταυτότητα πρέπει να αναγράφεται, ολογράφως, ως τόπος γέννησης η Θεσσαλονίκη και όχι διακεκομμένα (Θεσ/νίκη), όπως είναι σήμερα, για όσους θέλουν να αποκτήσουν διαβατήριο ή να ανανεώσουν αυτό που έχουν.
Ήδη παρατηρείται μεγάλη προσέλευση όπως αναφέρουν εκπρόσωποι αστυνομικών. Ο Χρήστος Δολμάς, ταμίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζει πως με αυτή την ταυτότητα μπορούν να ταξιδέψουν οι πολίτες στην Ευρώπη.

“Με το Θεσ/νικη αναγραφόμενο στον τόπο γέννησης μπορεί να ταξιδέψει ο κόσμος χωρίς διαβατήριο. Ο κόσμος έχει μπερδευτεί και νομίζει ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει και παρατηρείται συνωστισμός στα Τμήματα Ασφαλείας για έκδοση διαβατηρίων χωρίς αρκετοί να τα χρειάζονται”, ανέφερε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Δολμά, καθημερινά μόνο στο Αστυνομικό Τμήμα της Τούμπας προσέρχονται πάνω από 200 άτομα που καταθέτουν αιτήσεις για έκδοση νέας ταυτότητας, ενώ το τμήμα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 25 άτομα.