Ούτε ντροπή ούτε… πέτσα στην κυβέρνηση, που χυδαιολογεί σε βάρος των νησιωτών….

«Είναι χυδαίος ο Μουτζούρης» είπε ο κυβερνητικός κονφερασιέ Πέτσας. Έτσι είναι, διότι η συντηρητική αυταρχική δεξιά και οι άριστοι και ελίτ της κοινωνίας, από πάντα, τους διάφορους «μουτζούρηδες» ως χυδαίους κι άξεστους τους αντιμετώπιζαν.

Τους πείραξε διότι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ακούστηκε να λέει πως «διαβάζω σε σάιτ, ότι είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός με τον Μουτζούρη. Ε λοιπόν κι εγώ σου λέω να κι αν είναι οργισμένος (δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα) ο πρωθυπουργός μαζί μου. Και τι έγινε;».

Δηλαδή είναι χυδαίος ο Μουτζούρης, κι όχι, όπως περίτρανα αποδείχθηκε, ο «μικρός» Κούλης, ο καταγέλαστος Χρυσοχοίδης και ο χαμένος στη μετάφραση του προσφυγικού, Μηταράκης; Είναι χυδαίοι οι αιρετοί που αντιδρούν, έστω υπερβολικά, αλλά και πάνω στη ζωντανή κουβέντα με ένα άμεσο τρόπο που εκφράζει το δημόσιο συναίσθημα, όταν βλέπουν γύρω τους ανθρώπους να δέρνονται και τον τόπο τους να καταστρέφεται, και όχι οι κυβερνητικοί αγάδες που έχουν εξαπολύσει τα κατοχικά φουσάτα των ΜΑΤ στην νησιωτική Ελλάδα του Βόρειου Αιγαίου;

«Κάτω η χούντα του Μητσοτάκη» είναι το πλέον διαδεδομένο σύνθημα σε Λέσβο και Χίο, όπου η ΝΔ στις τελευταίες εκλογές τον Ιούλη του 2019, στη Μυτιλήνη πήρε ποσοστό 38,99% και 22.674 σταυρούς και στη Χίο το 45,65%, δηλαδή 13.894 σταυρούς. Μετά από 8 μήνες επιστροφής στην …κανονικότητα, ίσως κάποιοι να έχουν αλλάξει μυαλά.

Στη φωτογραφία και στο βίντεο, άνδρες των ΜΑΤ, μετά τις συγκρούσεις στη Λέσβο και αφού έχουν δείρει τους …ντόπιους γκασμάδες, όπως υποτιμητικά τους αποκάλεσαν, υποχωρώντας κάτω από τη λαϊκή οργή, ξέσπασαν και στα αυτοκίνητα των κατοίκων. Κανονικός στρατός κατοχής, που πράγματι θυμίζει άλλες εποχές, αλλά δυστυχώς είναι βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας …

Φ.Δ.