Π. Αβραμόπουλος: Να πάμε όλοι μαζί γιατί το ματς στο δήμο θα τελειώσει πριν ακόμα αρχίσει…

Πρωτοβουλία με στόχο να συνεργαστούν όλα ή τα περισσότερα κομμάτια των λεγόμενων προοδευτικών δυνάμεων στην μάχη για το δήμο Θεσσαλονίκης, φέρεται να είναι πρόθυμος να αναλάβει ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιάννη Μπουτάρη και εκ των βασικών ιδρυτών της παράταξης της «Πρωτοβουλίας», που σήμερα διοικεί το δήμο, πλέον από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, θεωρεί ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί η προοπτική της συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων, διότι όπως τονίζει «το μάτς των δημοτικών εκλογών θα τελειώσει πριν ακόμα αρχίσει». «Τι θα κάνετε» τον ρωτήσαμε και απάντησε πως «θα τους καλέσω όλους να συζητήσουμε και να βρούμε μία λύση» και πως «το ζητούμενο είναι να μην αλλάξει κατεύθυνση η πολιτική που ασκείται στον δήμο». «Εγώ το βλέπω ολόκληρο το έργο και πως κινούνται οι δυνάμεις και οι πολίτες. Η προοπτική να επανέλθει η συντηρητική παράταξη και η δεξιά με τον ένα η τον άλλο υποψήφιο στη διοίκηση του δήμου είναι ορατή» τονίζει αλλά αποφεύγει να προτείνει κάποιο όνομα που θα μπορούσε να λειτουργήσει πολυσυλλεκτικά και συνθετικά. Θεωρεί την η επαναφορά Μπουτάρη αδύνατη ή αναποτελεσματική ενώ για τον κοινό υποψήφιο δήμαρχο σημειώνει πως πρέπει να τον βρουν οι παρατάξεις και οι δυνάμεις που θα συμπράξουν στο εγχείρημα. Μάλιστα επισημαίνει ότι ο χρόνος πλέον είναι ελάχιστος.

Περιμένουμε να δούμε πόσοι και ποιοι θα ανταποκριθούν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Παναγιώτη Αβραμόπουλου και αν τελικά προκύψει ένας νέος συνδυασμός που θα συνενώνει έστω κάποιους συνδυασμούς της κεντροαριστεράς. Πάντως ακούγεται πολύ δύσκολο. Τα ονόματα που θεωρητικά θα μπορούσαν να ξανακαθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, είναι πολλά. Δηλαδή από την Νοτοπούλου, τον Βούγια και τον Ζέρβα μέχρι τους Λεκάκη, Ζαρωτιάδη, Τρεμόπουλο αλλά και Ρακκά όπως και αρκετούς άλλους που παραμένουν σε απόσταση. Ποιος όμως θα είναι ο ή η επικεφαλής;

Φ.Δ.