Π. Καμμένος: Άμεσα η τροπολογία για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Η παραχώρηση του περιβάλλοντα χώρου του σταδίου της Τούμπας στον ΠΑΟΚ ώστε να αποκτήσει στάδιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα γίνει μέσω τροπολογίας που που θα κατατεθεί άμεσα σε επόμενο νομοσχέδιο. Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση στην Τούμπα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, της υφυπουργού Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και της υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνας Νοτοπούλου.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι η παραχώρηση και εκμετάλλευση θα είναι για 100 χρόνια, ενώ το ΥΜΑΘ θα αναλάβει τον συντονισμό των υπουργείων που θα εμπλακούν.

«Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, είναι επιθυμία της κυβέρνησης να βοηθήσουμε στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ για να αποκτήσει ένα μεγάλο και σύγχρονο γήπεδο το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί διεθνείς αγώνες και να αποτελεί ένα στολίδι της πόλης», είπε ο κ. Καμμένος αμέσως μετά την ολιγόλεπτη συνάντηση.

«Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία να δούμε έναν χώρο περί τα 21 στρέμματα που βρίσκεται στην ιδιοκτησία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως επίσης και μικρές περιοχές γύρω από το γήπεδο για τις οποίες είχαμε ξεκινήσει ένα διάλογο με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την παραχώρησή τους», σημείωσε.

Και ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «σήμερα θα έχουμε τελειώσει την τροπολογία. Ελπίζω να την καταθέσουμε στο πρώτο νομοσχέδιο που υπάρχει για τη στρατιωτική δικαιοσύνη μέσα στις επόμενες ημέρες. Από τη μεριά του υπουργείου Άμυνας, η τροπολογία θα ψηφιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες».