Π. Καμμένος: Εμείς διατηρήσαμε τη σταθερότητα για να βγει η χώρα από την κρίση

Την θέση ότι το κόμμα του, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, βοήθησε με στάση του να αντιμετωπιστεί η κρίση και επέλεξε να αποχωρήσει από τους υπουργικούς θώκους, «όταν ήρθε το εθνικό θέμα της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας», εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως στις ευρωεκλογές, οι ΑΝΕΛ θα διεκδικήσουν τη ψήφο των πολιτών με το σύνθημα, «δεν επιθυμούμε την Ελλάδα σε μία γερμανική Ευρώπη».

«Αποδείξαμε, κατ’ αρχήν, ότι ήμασταν εκείνοι οι οποίοι διατηρήσαμε τη σταθερότητα επί τέσσερα χρόνια και μπόρεσε η πατρίδα μας να βγει από την κρίση, πράγμα που θα το καταλάβουν οι Έλληνες πολίτες ως αποτέλεσμα και στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό τους επόμενους μήνες» τόνισε ο Πάνος Καμμένος και σημείωσε πως «εχει μειωθεί η ανεργία, αλλά υπάρχουν ακόμα άνεργοι». Σχετικά με το Μακεδονικό παρατήρησε πως οι ΑΝΕΛ κάναμε το καθήκον μας. Οταν ήρθε το θέμα της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας, ήμασταν η μόνη πολιτική δύναμη στον τόπο μετά τη μεταπολίτευση που αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση και παραιτηθήκαμε από τους υπουργικούς θώκους. Επίσης δεν συναινούμε και σε αυτά που ακούγονται για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ή διάφορες υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα που έχουν να κάνουν με τη Θράκη ή τη Βόρειο Ήπειρο» σημείωσε.  Αναφερόμενος δε στις ευρωεκλογές,  είπε πως «ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού, έχοντας ξεκάθαρα δηλώσει ότι εμείς δεν επιθυμούμε την Ελλάδα σε μία γερμανική Ευρώπη. Επιθυμούμε τη συμμετοχή μας σε μία Ευρώπη των εθνών – κρατών. Οι υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης, εκείνοι που επιθυμούν την ευρωπαϊκή ενοποίηση με κατάργηση των σημαιών είναι εκείνοι που θα έχουμε ως πολιτικούς αντιπάλους σε αυτές τις εκλογές».

Ερωτηθείς για τις εθνικές εκλογές ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ θα κατέβουν αυτόνομα σε όλη την Ελλάδα και εκτίμησε ότι «θα είμαστε πάλι οι ρυθμιστές» ενώ μίλησε και για πολιτικές πρωτοβουλίες των ΑΝΕΛ που θα λειτουργήσουν καταλυτικά στο μετεκλογικό περιβάλλον. «Είδαμε πολλές φορές τους ΑΝΕΛ να βάζουν «φρένο» στην κυβέρνηση ή να παίρνουν πρωτοβουλίες οι οποίες δεν θα είχαν υπάρξει αν δεν ήμασταν στην κυβέρνηση. Το ίδιο θα κάνουμε και την επόμενη ημέρα από τις εθνικές εκλογές» τόνισε.