Π. Κουρουμπλής: «Άτυχη στιγμή» οι δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου

«Άτυχη στιγμή» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που κατά καιρούς σημειώνονται σε hot spots νησιών, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι το πρόβλημα θα είναι μικρότερο όταν οι πρόσφυγες κατανεμηθούν ανά 100-200 σε όλους τους Δήμους.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέα Βουδόυρη, για σπατάλες στο προσφυγικό, άφησε αιχμές κατά του επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, για τον τρόπο κατανομής κονδυλίων σε ΜΚΟ.

Ο υπουργός εξήγησε ότι χρηματοδοτούνται ξένες ΜΚΟ, οι οποίες «έχουν έναν τρόπο λειτουργίας, σχεδόν ανεξάρτητο, χωρίς να θέλουν να δώσουν λογαριασμό στο κράτος», ενώ αντίθετα δεν δίνονται χρήματα σε αντίστοιχες ελληνικές, στην Εκκλησία και στην τοπική Αυτοδιοίκηση «η οποία σηκώνει το μέγα βάρος».