Π. Ρήγας: Εθνικό θέμα η ονομασία της ΠΓΔΜ

«Η Ελλάδα είναι πόλος σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων που αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και αυτό είναι μια μεγάλη ευθύνη για την κυβέρνηση της χώρας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Σκάι, λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Ρήγας, προσέθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αναλάβει μόνο την ευθύνη της ανάταξης της οικονομίας και της εξόδου της χώρας από την κρίση, αλλά και την ευθύνη αποτελεσματικότερης άσκησης εξωτερικής πολιτικής.

Ερωτηθείς για τις διαφωνίες των ΑΝΕΛ στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, υποστήριξε πως «οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι αναγκαίο να συμφωνούν σε όλα» και πως «η βάση της συνεργασίας μας με τους ΑΝΕΛ οριοθετείται σε συγκεκριμένους στόχους».

Συζητώντας για την πορεία της οικονομίας, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως η οικονομία της χώρας ήταν προβληματική πολύ πριν το πρώτο μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επί εποχής Σημίτη ρωτούσαμε μέσα στη Βουλή πώς είναι δυνατόν να έχουμε ανάπτυξη 4% και το χρέος της χώρας να ανεβαίνει – φυσικά το ερώτημα δεν απαντήθηκε ποτέ». Παραδέχτηκε τις δυσκολίες που έφερε στη χώρα η μνημονιακή περίοδος των τελευταίων ετών, αλλά επεσήμανε πως έχουν πλέον θεσπιστεί μια σειρά μέτρων που αντιμετωπίζουν τα θεσμικά και δομικά προβλήματα της προηγούμενης περιόδου, στηρίζουν την πλειοψηφία της κοινωνίας που είχε πληγεί από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, αποτυπώνουν τον διαφορετικό προσανατολισμό μιας αριστερής κυβέρνησης και διαμορφώνουν την προοπτική για έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιτροπεία.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ