Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου στη Θεσσαλονίκη

Οι κουκλοπαίκτες της Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος και το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA), με την υποστήριξη της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης και του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου 2019 την Κυριακή 17 Μαρτίου από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 17:30 το απόγευμα.

Η γιορτη θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού (Κλεάνθους 57), θα γίνουν για τους μικρούς μας φίλους παραστάσεις κουκλοθεάτρου, δρώμενα, εργαστήρια κατασκευής κούκλας, και μία μικρή έκθεση.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο. Δεν θα γίνονται κρατήσεις θέσεων, φροντίστε για την έγκαιρη προσέλευσή σας.

Πρόγραμμα:

10:30 
Κουκλοθίασος ΝΙΣΤΑ
παράσταση: Το παιδί και ο λύκος

11:30 
Κουκλοθέατρο ΤΙΚ-ΝΙΚ
δρώμενο: ΤΙΚ-ΝΙΚ Show

12:00 
Κουκλοθίασος REDICOLO
απόσπασμα παράστασης: Ο Κύκλος με την Κούκλα

12:30 
Κουκλοθέατρο HOCUS-POCUS
παράσταση: Στα κοφίνια δε χωρούν και στα μπαούλα περισσεύουν

13:30 
Κουκλοθέατρο ΑΛΑΝΤΑΛΟΥΜΠΑ
δρώμενο: Οι ΑΛΑΝΤΑΛΟΥΜΠΑ γιορτάζουν

14:30 
Ιωάννα ΜΑΜΑΚΟΥΚΑ
παράσταση: Ο κυνηγός και τα πετειναράκια

15:30 
Εργαστήρι για παιδιά: Φτιάχνουμε τη δική μας κούκλα

16:30 
Κουκλοθέατρο ΜΑΡΜΙΤΑ
παράσταση: ΑπόΝερα, 6 ταξίδια με λίγο νερό

“Ευχαριστούμε θερμά την Δ’ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση των χώρων που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και την Εύα Δανιήλ για την παραχώρηση του όμορφου σχεδίου της, για την αφίσα της εκδήλωσης”, σημειώνουν στη σχετική ανακοίνωση οι ομάδες Κουκλοθεάτρου Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδας
Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA.