Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κατερίνα Στεφανίδη στο Λονδίνο

Στην κορυφή του κόσμου στο επί κοντώ βρέθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Η Ελληνίδα άλτρια ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4,65 μέτρα και βασική αντίπαλός της φάνηκε από την αρχή ότι ήταν η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, καθώς όλες οι άλλες αθλήτριες αποκλείστηκαν στα 4,75 μέτρα.

Με τον πήχη στα 4,82 μέτρα οι μόνες που συνέχιζαν ήταν οι δυο τους. Η Μόρις έριξε τον πήχη στο πρώτο της άλμα, ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη το πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, αποκτώντας σημαντικό πλεονέκτημα. Στη συνέχεια ο πήχης τοποθετήθηκε στα 4,89 μέτρα, όπου η Μόρις είχε μόνο δύο προσπάθειες αφού άφησε το 4,82. Η Αμερικανίδα απέτυχε να περάσει το 4,89 και στις δύο προσπάθειες και έτσι το χρυσό κατέκτησε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Επιχείρησε να καταρρίψει το ρεκόρ αγώνων της Ισινμπάγεβα με 5,01 μ. βάζοντας τον πήχη στα 5,02 μ. αλλά απέτυχε.

Το μετάλλιο αυτό ήταν το μόνο που έλειπε από τη συλλογή της, ενώ με το 4,91 που πέρασε έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4.75 μ πήρε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ το χάλκινο πήραν δύο αθλήτριες με 4.65μ, η Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) που σημείωσε εθνικό ρεκόρ και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), κάτοχος του τίτλου (Πεκίνο 2015).