«Πάγωσαν» τα καλοριφέρ και στα σχολεία της Θεσσαλονίκης – Πού θα παραμείνουν κλειστά

Με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν αντιμέτωποι και οι διευθυντές των σχολείων, πολλοί από τους οποίους πήγαν από χθες στις σχολικές μονάδες για ν’ ανάψουν τη θέρμανση, προκειμένου να είναι έτοιμα τα σχολεία για τη Δευτέρα. Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου έχουν «παγώσει», π.χ. στον κεντρικό δήμο αλλά και στην Καλαμαριά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα λειτουργήσουν.

Όπως ανέφερε στη Dailythess ο περιφερειακός διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης οι διευθυντές των σχολείων έχουν λάβει οδηγίες να μεταβούν στις σχολικές μονάδες μέσα στο σαββατοκύριακο για να «ζεστάνουν» τους χώρους. Πιθανά τα παραπάνω σχολεία που έχουν πρόβλημα θα παραμείνουν αύριο κλειστά, ωστόσο, τις τελικές αποφάσεις για το «άνοιγμα» ή όχι γενικώς των σχολείων θα τις λάβουν οι δήμοι σε συνεργασία με τις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης. Οι εν λόγω αποφάσεις αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι το βράδυ.

Κλειστά τα σχολεία στο δήμο Θεσσαλονίκης

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, αύριο, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός στους καυστήρες των σχολικών κτιρίων.

Οπως ανακοινώθηκε «η απόφαση ελήφθη κατόπιν της ενημέρωσης εκ μέρους των διευθυντών των σχολείων, έπειτα από την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την οποία προέκυψε ότι τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στη θέρμανση των κτιρίων τους εξαιτίας του ψύχους.»

Οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης παραμένουν σε επιφυλακή και συνεργάζονται στενά με τη σχολική κοινότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν το δυνατόν συντομότερα οι δυσλειτουργίες. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη». Νωρίτερα ο δήμος Θεσσαλονίκης με άλλη ανακοίνωση του ανέφερε ότι δεν είχαν αναφερθεί βλάβες σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κλειστά στο δήμο Παύλου Μελά

Με απόφαση του δήμου Παύλου Μελά τα σχολεία τη Δευτέρα θα είναι κλειστά προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα οι χώροι για την ασφάλεια και τη θέρμανση. Οι εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν κανονικά για να ενημερώνουν τους γονείς και να συνεργαστούν με τα συνεργεία του δήμου.

Κλειστά αύριο και στο δήμο Λαγκαδά

Και για τον δήμο Λαγκαδά ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Βρεφονηπιακοί & Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια), αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, λόγω του παγετού που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες και δεδομένης της μη λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης στις σχολικές μονάδες λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων.

Για τις επόμενες ημέρες θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση αύριο.

Στο δήμο Βόλβης

Η ανακοίνωση του δήμου Βόλβης, αναφέρει: “Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν σε όλη την επαρχία Λαγκαδά”.

Αμπελόκηποι – Μενεμένη

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αύριο Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων και αύριο θα αποφασιστεί τι θα ισχύσει την Τρίτη. Ο ίδιος ανέφερε ότι θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Κλειστά και στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Οπως ανακοινώθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του έντονου παγετού, κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

“Επειδή η ασφαλής πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία προέχει, αποφασίσαμε τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου μας να παραμείνουν κλειστές” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, επισημαίνοντας πως έχουν ήδη ενημερωθεί οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Οι δημοτικοί παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δεν θ’ ανοίξουν ούτε στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών

Για λόγους υγιεινής κλειστά αύριο τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου κανονικά θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί.

Κλειστά και στο δήμο Δέλτα

Οπως ανακοινώθηκε από το δήμο Δέλτα «λόγω του παγετού των τελευταίων ημερών που αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ αύριο, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση».

Δήμος Θερμαϊκού

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και στο δήμο Θερμαϊκού, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση του ο τοπικός δήμος.

Θέρμη

Στο δήμο Θέρμης, πρόκειται να λειτουργήσουν αύριο όλα τα σχολεία, εκτός από το 2ο Γυμνάσιο στο Νέο Ρύσιο, το 2ο Γυμνάσιο Τριλόφου και το Ειδικό Τεχνικό Σχολείο στο Ν. Ρύσιο.

Κλειστά στην Πυλαία-Χορτιάτη

Η Αντιδημαρχία Παιδείας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και οι υπηρεσίες της μαζί με τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες ολικού παγετού που επικρατούν στον δήμο μας επικοινώνησαν με τις διευθύνσεις των 75 από τα 80 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα ειδικά σχολεία του δήμου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου, από την ενημέρωση προέκυψε πως στα 50 από τα 75 σχολεία υπάρχει πρόβλημα με την τροφοδοσία νερού λόγω του παγετού (με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις συνθήκες υγιεινής μαθητών και εκπαιδευτικών). Επίσης, παρά το γεγονός πως σε όλα τα σχολεία του δήμου, πλην 2, τα συστήματα θέρμανσης λειτουργούν κανονικά και παρά το γεγονός πως η θέρμανση, με επιμέλεια των διευθυντών, είναι σε λειτουργία το τελευταίο διήμερο, ωστόσο η θερμοκρασία μέσα στις σχολικές αίθουσες παραμένει ακόμη χαμηλή λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που φτάνουν σε περιοχές του δήμου τους -15 βαθμούς. «Για τους λόγους αυτούς και παρά το γεγονός πως η πρόσβαση σε όλα τα σχολεία είναι ανεμπόδιστη και οι αύλειοι χώροι καθαροί, σε σύσκεψη του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ελένη Γιαννούδη, τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας Γεώργιο Μπαμπαράτσα και Γιάννη Ντίτσιο, τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Ηλία Παρασκευά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των διευθύνσεων, αποφασίστηκε ομόφωνα όλα τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ για αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017. Για τους ίδιους λόγους θα παραμείνουν κλειστοί και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Για το θέμα της λειτουργίας των σχολείων και των παιδικών σταθμών τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση αφού επανεκτιμηθεί η κατάσταση των σχολείων και των καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια της αυριανής μέρας», επισημαίνει στην ανακοίνωση.

Κλειστά σε Καλαμαριά και Ωραιόκαστρο

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Καλαμαριάς (θα ανοίξουν, ωστόσο, οι βρεφονηπιακοί και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί), όπως και στο δήμο Ωραιοκάστρου.

Σε ανακοίνωση του δήμου Ωραιοκάστρου αναφέρεται σχετικά «Έπειτα από σχετική επικοινωνία της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου με τους υπευθύνους της ΕΥΑΘ αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα της υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες περιοχές του δήμου αποφασίστηκε η μη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, καθώς το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο και οι κακές καιρικές συνθήκες, που συνεχίζονται για τρίτη ημέρα, δυσχεραίνουν το έργο των υπαλλήλων της ΕΥΑΘ. Αρχικά θεωρήθηκε ότι το πρόβλημα θα λυνόταν μέσα στις επόμενες ώρες, ωστόσο οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν δεν επιτρέπουν την άμεση επίλυσή του. Παρόλο που η διοίκηση του δήμου είχε εξασφαλίσει την ομαλή πρόσβαση σε όλα τα σχολεία, καθώς έχουν καθαρισθεί όσοι αύλειοι χώροι είχαν ανάγκη αποχιονισμού και οι διευθύνσεις των σχολείων είχαν ενημερωθεί αναφορικά με το θέμα της θέρμανσης και ενεργοποίησαν τη θέρμανση σε όλους τους χώρους των σχολείων εξασφαλίζοντας ικανοποιητική θερμοκρασία για αύριο το πρωί, τα προβλήματα υδροδότησης αναγκάζουν τη δημοτική αρχή να αναστείλει τη λειτουργία των σχολείων μέχρι νεοτέρας».

 Στη Βόρεια Ελλάδα

Προς το παρόν έχει ληφθεί απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αύριο στο Κιλκίς και την Έδεσσα ενώ στις Σέρρες θα ανοίξουν μια ώρα αργότερα.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης τη Δευτέρα και την Τρίτη, 9 και 10 Ιανουαρίου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή όπως ανακοινώθηκε.

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών (κακοκαιρία, παγετός και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες) που επικρατούν από το απόγευμα της Πέμπτης σε όλο το Νομό, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα μαθήματα.

Κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας τη Δευτέρα 9-1-2017 λόγω παγετού και στην Καστοριά ενώ στην Πιερία μετά από συνεννόηση των τριών Δημάρχων και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Δημήτρη Συριανίδη αποφασίστηκε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του νομού να μην λειτουργήσουν λόγου ψύχους και παγετού τη Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Στην Χαλκιδική, στον δήμο Πολυγύρου τα σχολεία θα είναι κλειστά Δευτέρα και Τρίτη. Εξαιρούνται τα σχολεία της παραλιακής ζώνης (Μεταμόρφωση, Ορμύλια, Καλύβες, Όλυνθος)τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά με μία ώρα καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων