Πακιστάν: Στους 140 οι νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

Στους 140 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης που διέπραξε καμικάζι σε προεκλογική συγκέντρωση στο νοτιοδυτικό Πακιστάν την Παρασκευή, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Άλλοι περίπου 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, στην περιοχή Μαστούνγκ, διευκρίνισε ο Σακίλ Άχμαντ, εκπρόσωπος των τοπικών αρχών, στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Φοβούμαστε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί», σημείωσε ο Καμράν Κάσι, προϊστάμενος ιατρός σε νοσοκομείο στην Κουέτα. Εξήγησε ότι πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ευθύνη της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε στην πόλη Μαστούνγκ, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε περισσότερους από 120, εκ των οποίων οι 15 – 20 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που έλαβε χώρα σήμερα και συνδέεται με τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουλίου, εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων για την επιστροφή του εκδιωχθέντος πρωθυπουργού, Ναουάζ Σαρίφ.

Η επίθεση ήταν η πλέον πολύνεκρη στο Πακιστάν εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο και συνιστά το τρίτο περιστατικό βίας, με στόχο προεκλογική συγκέντρωση αυτή την εβδομάδα.

Η προσωρινή κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα εναντίον των προεκλογικών συγκεντρώσεων υπέρ του Σαρίφ, ο οποίος εκδιώχθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην για διαφθορά.

Ο στρατός, σε μία προσπάθεια ελέγχου της κατάστασης, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παρατάξει περισσότερους από 370.000 άνδρες, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των εκλογών.