Το «παλιό κτίριο» του ΔΟΛ και η απέραντη ανοησία των δεξιών

Διάβασα στη ΝΕΑ ναυαρχίδα της δεξιάς, ένα απίστευτο υβρεολόγιο εναντίον της κυβέρνησης διότι -λέει- επέτρεψε σε κάτι κωλόπαιδα να σπάσουν τα τζάμια του «παλιού κτιρίου του ΔΟΛ».

Ο νους μου πήγε στο κτίριο της Χρ. Λαδά, το οποίο με τις επεκτάσεις του αποτελούσε την έδρα του Χρίστου Λαμπράκη και των εφημερίδων του ώς τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Εσφαλα. Πρόκειται για το κτίριο της οδού Μιχαλακοπούλου που είχε πουλήσει ο Σταύρος Ψυχάρης στον ΔΟΛ, όταν πλέον είχε πάρει όλο το κουμάντο του Ομίλου στα χέρια του.

Και απόρησα: γιατί δεν διαμαρτύρονται οι σημερινοί ιδιοκτήτες του κτιρίου, έστω κάποιος από την οικογένεια Ψυχάρη και τσιρίζουν οι μπάστακες του Μαρινάκη; Ας είναι. Σ’ όποιον κι αν ανήκει σήμερα το κτίριο η ενέργεια των πέντε κουραμπιέδων είναι κλασικά φασιστική.

Όμως γιατί φταίει η κυβέρνηση και ακούει μπινελίκια από τις γραφίδες του Μαρινάκη; Μήπως πρέπει να βάλει φρουρά και σε όλες τις επιχειρήσεις που φαλίρισαν στην Ελλάδα για να μην τις σπάνε τα παιδάκια των βορείων προαστίων; Είναι υποχρεωμένη η αστυνομία να φυλάσσει τα σχολάζοντα κτίρια σε όλη τη χώρα; Μήπως να περιφρουρεί και τα κουφάρια ξενοδοχείων και επιχειρήσεων που βούλιαξαν τις πειθήνιες τράπεζες με τα θαλασσοδάνεια που λάμβαναν κατόπιν εντολής άνωθεν;

Ο Μαρινάκης έχει πλάκα. Νομίζει ότι έχει να κάνει με χούλιγκαν του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ και βάζει προφανώς τους αθλητικογράφους του να δημιουργούν κλίμα. Η γραφή του σχολίου της ιστοσελίδας των ΝΕΩΝ παραπαίει μεταξύ απύθμενης βλακείας και τυφλού φανατισμού που μόνο στα θορυβώδη πολύχρωμα «αθλητικά» έντυπα μπορείς να συναντήσεις.

Εκεί που σηκώνεις τα χέρια είναι όταν διαβάζεις στο κείμενο ότι «η άνανδρη επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της oδού Μιχαλακοπούλου (το βράδυ της Παρασκευής) μπορεί να προκάλεσε φθορές στο κτίριο αλλά δεν μας φοβίζει». Και αφού χύνουν ένα ποτάμι χολής και ξανάρχονται στο αγαπημένο τους παραμύθι για τους «σταλινικούς» (που ήταν οι μόνοι οι οποίοι πολέμησαν τους σταλινικούς, τους οποίους στήριζαν τα ΝΕΑ), πετάνε και το απίστευτο: «(…) είμαστε και θα παραμείνουμε εδώ. Δεν μας φοβίζουν δεν μας φιμώνουν». Δηλαδή πού είστε ρε παιδιά; Στο άδειο κτίριο της Μιχαλακοπούλου; Ηρωες!

Πήρε πάσα και το ανεκδιήγητο δεξιοκεντροαριστερό ΠΟΤΑΜΙ και μας ενημερώνει ότι: «Το μίσος ορισμένων για τους δημοσιογράφους που δεν συμβιβάζονται με τις υποδείξεις είναι γνωστό και παλιό. Ο μεγαλύτερος εχθρός των σκοταδιστών και των φασιστών, είναι πάντα αυτοί που γράφουν και αυτοί που σχολιάζουν ελεύθερα». Γενναίε Θεοδωράκη!
Το κορυφαίο: ο πρόεδρος της εξαερωμένης ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, είπε: «Καταδικάζω απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση στα γραφεία της οδού Μιχαλακοπούλου που συστεγάζονταν ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ, το ραδιόφωνο του Βήματος και το in.gr. ». Ξέχασε τα περιοδικά ο άνθρωπος…
Καλά, η ΝΔ τα δικά της, σχεδόν με τα λόγια των υπαλλήλων του Μαρινάκη, αλλά αυτό είναι λογικό.

Συγνώμη, όταν οι τραμπούκοι που υποδύονται τους ακροαριστερούς, σπάνε ή εισβάλλουν και καταλαμβάνουν τα γραφεία του ΚΟΚΚΙΝΟΥ, είπαν τίποτα όλοι αυτοί;

Συμπέρασμα: η απώλεια της εξουσίας και η στέρηση της κάσας σε κάνει να παίρνεις στα σοβαρά και να αναπαράγεις έως και τις ανοησίες των ποδογράφων του Μαρινάκη.