Πανελλαδικές 2019: Το θέμα της έκθεσης που “έπεσε” σήμερα στους υποψήφιους των ΓΕΛ

Στο μάθημα της  Νέας Ελληνικής Γλώσσας δοκιμάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019 .

Tο θέμα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιο των Γενικών Λυκείων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας-Έκθεσης με το οποίο έκαναν πρεμιέρα για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις αφορούσε στην  ενότητα Δημοκρατία και νέοι-Πολιτικοί.

Δείτε αναλυτικά τα σημερινά θέματα ΕΔΩ

Ο υποψήφιοι που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι περίπου 102.000 και διεκδικούν συνολικά 78.335 θέσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Το πρόγραμμα

Τα επόμενα μαθήματα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) είναι αυτά των Ομάδων Προσανατολισμού:
– 10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
– 12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
– 14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
– 18 Ιουνίου: οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).