Πανελλαδικές: Την Παρασκευή ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τους βαθμούς των υποψηφίων για τα ΑΕΙ που έλαβαν μέρος στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με τα βαθμολογικά κέντρα εργάζονται εντατικά προκειμένου στο τέλος της εβδομάδας να αναρτήσουν τους βαθμούς σε όλα τα λύκεια της χώρας.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν και από την ιστοσελίδα του υπουργείου αφού οι βαθμοί θα αναρτηθούν και εκεί.

Εως την Παρασκευή 5 Ιουλίου θα δοθούν στους μαθητές και οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων και συνεπώς από εκείνη την ημέρα οι υποψήφιοι θα πρέπει να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την οριστική υποβολή του μηχανογραφικού η οποία έχει οριστεί για τις 15 Ιουλίου.

Σε περίπτωση πάντως που υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις και λόγω της διεξαγωγής των εκλογών το υπουργείο Παιδείας μπορεί να δώσει παράταση στην τελική ημερομηνία κατάθεσης του μηχανογραφικού.

Οι ενδιαφερόμενοι όμως Θα πρέπει να συμμορφωθούν με την οριστική ημερομηνία καθώς μετά δεν γίνεται δεκτή καμία υποβολή ούτε και τροποποίηση στο δελτίο.

Τις επόμενες ημέρες και αφού πρώτα δοθούν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας και τα στατιστικά στοιχεία με τις επιδόσεις όλων των υποψηφίων στις εξετάσεις θα μπορούν να γίνουν και ασφαλέστερες προβλέψεις σχετικά με την πορεία των φετινών βάσεων στα τμήματα των πανεπιστημίων.

Φυσικά οι μαθητές δεν πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους με βάση αυτές τις προβλέψεις αλλά έχοντας υπόψη τις βαθμολογίες τους και φυσικά τις πραγματικές επιθυμίες τους για τις σπουδές που επιθυμούν να ακολουθήσουν.