Παπαδημούλης: Ουραγός το ΕΛΚ στη δράση κατά της κλιματικής αλλαγής

«Οι αριθμοί δείχνουν ότι η ευρωομάδα της Αριστεράς, μαζί με την αντίστοιχη ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις στον πίνακα αξιολόγησης που δημοσίευσε η ΜΚΟ “Climate Action Network Europe”, αναφορικά με τις πρωτοβουλίες και τη δράση των πολιτικών ομάδων αναφορικά με την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν με αφορμή έρευνα της ΜΚΟ «Climate Action Network Europe», σύμφωνα με την οποία η ευρωομάδα της Αριστεράς μοιράζεται μαζί με τους Πράσινους τις δύο πρώτες θέσεις σε πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Την ίδια στιγμή», συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης, «στο σχετικό πίνακα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μέλος του οποίου είναι η ΝΔ και οι ευρωβουλευτές της, βρίσκεται στην προτελευταία θέση, πιο κάτω ακόμα και από την ακροδεξιά ομάδα του ENF. Το ποιος ενδιαφέρεται, ευαισθητοποιείται και κινητοποιείται για το μείζον θέμα της κλιματικής αλλαγής, φαίνεται πλέον και σε επίπεδο αριθμών!», κατέληξε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ