«Το βράδυ των ευρωεκλογών το πρόβλημα θα βρίσκεται στην Πειραιώς και όχι στην Κουμουνδούρου»

Την εκτίμηση ότι οι ευρωεκλογές θα δικαιώσουν την πολιτική της κυβέρνησης και το αποτέλεσμα τους θα προκαλέσει τριγμούς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εξόρμησης το μεσημέρι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μαζί με στελέχη της ΝΕ του κόμματος, αλλά και υποψήφιους συμβούλους από τους συνδυασμούς του Χρ. Γιαννούλη και της Κ. Νοτοπούλου.

«Η αίσθηση που έχω, επικοινωνώντας παντού στην Ελλάδα με τους ανθρώπους, είναι ότι το βράδυ των ευρωεκλογών το πολιτικό πρόβλημα θα βρίσκεται στην οδό Πειραιώς και όχι στην πλατεία Κουμουνδούρου. Οι δημοσκόποι ήδη άρχισαν να μαζεύουν τις προβλέψεις τους για διαφορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σταμάτησε να μιλάει για ευρωεκλογές δημοψήφισμα, τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ δηλώνουν ότι πρωτιά ακόμα και μα μία ψήφο διαφορά τους ικανοποιεί. Προσωπικά πιστεύω ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι εφικτός ο στόχος ακόμη και της πρωτιάς και της νίκης στις ευρωεκλογές» τόνισε σε δηλώσεις του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επιπρόσθετα εκτίμησε πως οι ευρωεκλογές θα ανοίξουν τον δρόμο για μια νέα νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στις εθνικές εκλογές.

Όπως είπε, “νομίζω ότι έχουμε πια όλες τις προϋποθέσεις οι ευρωεκλογές του φθινοπώρου να δώσουν νέα πρωτιά και νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ και μια νέα τετραετία με πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα. Υπό δύο προϋποθέσεις: Εμείς να συνεχίσουμε με εξωστρέφεια να προβάλλουμε το έργο και το πρόγραμμά μας και η ΝΔ και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δεσμευτούν ότι θα κρατήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόεδρο, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωπαϊκών εκλογών”.

Επίσης εξήγησε πως το πολιτικό κλίμα αλλάζει συνολικά στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. “Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι το κλίμα κάθε μέρα γίνεται θετικότερο και για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και για τους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς τους οποίους στηρίζουμε χωρίς να τους καπελώνουμε” είπε ο Δ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε πως “αυτές οι ευρωεκλογές και μια ισχυρή επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα μας επιτρέψουν να ‘κλειδώσουμε’ αυτό που ήδη οικοδομούμε κάθε μέρα με ευρωπαϊκές συμμαχίες και το οποίο είναι εθνικός πατριωτικός στόχος. Να ακυρώσουμε το σενάριο Βέμπερ στη θέση του Γιούνκερ». Επίσης σημείωσε ότι ακόμα και η Μέρκελ, στο τέλος, δεν θα επιμείνει στην υποψηφιότητα του Μ. Βέμπερ και πως “η σπουδή του Κυριάκου Μητσοτάκη να βάλει όλα του τα αυγά στο ‘καλάθι’ του Μάνφρεντ Βέμπερ θα αποδειχθεί καταστροφική”. «Όπως ξέρετε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και γνωστός γουρλής και πέφτει διαρκώς μέσα και στις προβλέψεις που κάνει” τόνισε χαρακτηριστικά.

Η προεκλογική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από τα γραφεία του κόμματος στην Εγνατία, και μέσω της Αριστοτέλους, Τσιμισκή, Καρόλου Ντήλ, Γεωργίου Σταύρου και Αγίας Σοφίας, κατέληξε στο προεκλογικό κέντρο της Κ. Νοτοπούλου, λίγο πιο πάνω από την πλατεία Αγίας Σοφίας. Το κλίμα καθ’ όλη τη διάρκεια της εξόρμησης ήταν θετικό και πολλοί Θεσσαλονικείς ήταν δεκτικοί και έπαιρναν τα προεκλογικά φυλλάδια και το ενημερωτικό υλικό που μοίραζαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ελάχιστοι ήταν όσοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν κλίμα αντιπαράθεσης, ενώ ο Δ. Παπαδημούλης συνομίλησε με δεκάδες Θεσσαλονικείς στο κέντρο της πόλης.

Φ.Δ.