Παππάς: «Δεν πρέπει να αφήνουμε την κρίση να σαμποτάρει τις κοινωνικές μας αξίες»

«Η Ελλάδα των προηγούμενων ετών είναι παράδειγμα προς αποφυγή για το πώς να αντιμετωπίσεις μια κρίση. Δεν πρέπει να αφήνουμε την κρίση να σαμποτάρει τις κοινωνικές μας αξίες», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στο forum «Global Progress (Παγκόσμια Πρόοδος) 2016», ένα δίκτυο προοδευτικών think tanks, κινήσεων, πρωτοβουλιών και ινστιτούτων απ’ όλο τον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Ο υπουργός Επικρατείας, κατά την ομιλία του με θέμα «Δίνοντας μορφή στην Παγκοσμιοποίηση: Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί και Εθνική Ευημερία σε ένα Παγκόσμιο Πλαίσιο», αναφέρθηκε στην περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε για πρώτη φορά στην εξουσία, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, και με 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ασφάλιση. Ανθρώπους που τους έπληξε η κρίση και τους άφησε χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία και φάρμακα. «Μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησής μας ήταν ακριβώς να διασφαλίσουμε την περίθαλψη αυτών των 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων συμπολιτών μας», εξήγησε.

«Οι κοινωνίες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η απομόνωση δεν είναι η λύση για να γλιτώσεις την κρίση. Οι κρίσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσω της κοινής προσέγγισης λαών και κυβερνήσεων. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί οφείλουν να εργαστούν για την ενίσχυση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη. Σήμερα, ο Γάλλος αγρότης, ο Ελληνας και ο Δανός εργαζόμενος νιώθουν ότι οι αποφάσεις για το μέλλον τους λαμβάνονται κάπου αλλού, μακριά από το δημοκρατικό τους έλεγχο», συνέχισε ο Νίκος Παππάς.

«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους είναι κρίσιμο ζήτημα, αλλά δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος της προοπτικής των λαών για ανάπτυξη. Το κύριο μήνυμα που πρέπει να στείλουν τα προοδευτικά και αριστερά κόμματα είναι η ανάγκη να διεθνοποιηθούν οι αξίες που οδήγησαν στην επιτυχημένη τους παρουσία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: Δημοκρατία, διαφάνεια, νομιμότητα», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.