Παππάς για περιστατικό στη Νέα Υόρκη: «Αθλιότητα»

Δηλώση για το θέμα με τους δύο δημοσιογράφους που συνελήφθησαν για πλαστογραφία στη Νέα Υόρκη έκανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του ΟΗΕ, ως μέλος της αποστολής με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία.  Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι δύο δημοσιογράφοι, που παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι, με περούκες, τον ευρισκόμενο στη Νέα Υόρκη Νίκο Παππά, αρχικά κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα, ενώ αργότερα φέρονται να πλαστογράφησαν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westin New York Grand Central, για να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του, και να δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ

screenshot-2016-09-19-08-32-20Ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων, ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook χαρακτήρισε «αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως» του στο Μανχάταν, υποστήριξε πως απλώς έκανε το δημοσιογραφικό του καθήκον και σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την κατά δύο ημέρες νωρίτερη άφιξη του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά. Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Αλφα στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Εκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Φυσικά δεν υπήρξε καμμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός Πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπώ στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας. Αν ένα καπέλο Τζόκει και γυαλιά ηλίου θεωρούντε μεταμφίέση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ»

screenshot-2016-09-19-08-31-49Σε πιο ανάλαφρο τόνο ο άλλος δημοσιογράφος, Θάνος Δημάδης, επίσης στο facebook, αφού ανήρτησε μια σέλφι με καπέλο και περούκα και προτού καταλήξει ότι επρόκειτο για μια αποτυχημένη επιλογή περούκας, στιλιστικά και χρωματικά, έγραψε σχετικά με το περιστατικό τα εξής: «Η ελληνική αποστολή βρέθηκε το ΣΚ στη Νέα Υόρκη περιμένοντας τον Πρωθυπουργό. Το Σάββατο το πρωί ήταν προγραμματισμένη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τον κ. Παππά, η οποία δεν έγινε ποτέ. Δύο ολόκληρα 24ωρα με τον Υπουργό Επικρατείας στο Μαχνάταν, κι εμείς οι δημοσιογράφοι χωρίς είδηση. Η είδηση όμως βγαίνει και στο πεζοδρόμιο και δεν έχει πολιτικές αποχρώσεις γιατί η εξουσία πάντα ελέγχεται. Αυτό έχω μάθει από τα τόσα ρεπορτάζ με κάμερα στα πιο άδυτα σημεία, από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών ακινήτων μέχρι την ιστορία του Στρος Καν» .