Παππάς: Η ΝΔ δεν μπορεί να βγάλει την… περούκα της διαπλοκής!

«Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. αδυνατεί να βγάλει την περούκα της διαπλοκής» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς από τη Νέα Υόρκη απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ η οποία χαρακτηρίζει παρωδία τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. αδυνατεί να βγάλει την περούκα της διαπλοκής. Είναι γνήσιος εκφραστής του χρεοκοπημένου παρελθόντος. Τότε, που τα ΜΜΕ δανείζονταν με αέρα και τα κόμματα έπαιρναν δημόσιο χρήμα μέσω Siemens. Ο διαγωνισμός έγινε, τα κριτήρια ήταν αυστηρά, ο οικονομικός έλεγχος γίνεται με το γράμμα του νόμου, οι υποψήφιοι -όπως δικαιούνται- κάνουν ενστάσεις ο ένας για τον άλλο. Ο καθένας ασκεί τα δικαιώματα του. Τα χρήματα καταβάλλονται τις επόμενες μέρες. Αυτά τα χρήματα υπόσχεται η Ν.Δ. να τα δώσει πίσω στους καναλάρχες. Είναι ντροπή. Ντροπή μεγαλύτερη ακόμα και από τα 27 χρόνια απραξίας και διαπλοκής. Τους ενημερώνουμε πως δεν περνάνε οι θρασύδειλες απειλές εναντίον των μελών της Επιτροπής. Ο διαγωνισμός έχει πραγματοποιηθεί. Όσο και αν η Ν.Δ. φωνάζει, η Ελλάδα προχωρά» αναφέρει στη γραπτή δήλωση του ο Νίκος Παππάς.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η η ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία ανέφερε ότι «οι πολίτες έχουν πλέον απαξιώσει το διαγωνισμό – παρωδία που έστησε η Κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες.» Μάλιστα με την ίδια ανακοίνωση καλούσε τον πρωθυπουργό «να αποδεχθεί το αίτημά της και να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Παππάς, οι πλειοδότες, καθώς και όσοι έχουν άμεση εμπλοκή στη διαγωνιστική διαδικασία, που εξελίσσεται σε φιάσκο».