Παρά Θιν΄Αλός 2019: Μουσικές από την Μαύρη Θάλασσα στο Παλατάκι

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού Παρά Θιν΄Αλός 2019. Η επόμενη συναυλία πραγματοποιείται την  Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο παλατάκι με το συγκρότημα «Αργατεία» το οποίο  θα παρουσιάσει μουσικές και σκοπούς από την Μαύρη θάλασσα.

Το οκταμελές μουσικό σχήμα που φιλοδοξεί να παρουσιάσει μια δυναμική παράσταση η οποία στοχεύει να φέρει  τον θεατή κοντά στην πολυπολιτισμικότητα του Εύξεινου Πόντου.

Θα ακουστούν σκοποί και τραγούδια των λαών της Μαύρης θάλασσας με ρεπερτόριο που αποτελείται κυρίως, με τραγούδια του Πόντου, τούρκικα, αρμένικα και λάζικα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΑΡΓΑΤΕΙΑ, είναι τρόπος συνεργασίας και αλληλεγγύης των Ποντίων αγροτών που έχει εξασθενήσει στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, ωστόσο, στον ιστορικό Πόντο παραμένει ακόμα ζωντανός μεταξύ των ανθρώπων που μιλούν την ελληνική διάλεκτο της περιοχής. Η μνήμη της εργατείας παραμένει ζωντανή στο ήθος και στα νοήματα των τραγουδιών και του λαϊκού πολιτισμού, παρά τις παραμορφωτικές επιδράσεις του ψευδεπίγραφου, ατομικιστικού και αντιαισθητικού «εκσυγχρονισμού».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη