Παραγουάη: Κινηματογραφική ληστεία με λεία 40 εκατ. δολάρια!

Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν χτες στην πόλη Σιουδάδ ντελ Έστε στην Παραγουάη όταν δεκάδες ένοπλοι πραγματοποίησαν ληστεία με λεία περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια!
Ως δράστες φέρονται περίπου 30 άτομα που πιστεύεται ότι ήρθαν από τη Βραζιλία κρατώντας στα χέρια χειροβομβίδες, πολυβόλα και εκρηκτικά και “χτύπησαν” το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας Prosegur για το οποίο ήξεραν ότι ήταν γεμάτο.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για μια «μάχη» τριών ωρών. «Δεν ξέρω αν θα βγούμε ζωντανοί από αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο Αλεχάντρο Ανισίμοφ στη γυναίκα του με την οποία ζουν σε κτήριο πίσω από την εταιρεία που έγινε στόχος των ενόπλων.

Όπως είπε είδαν δύο φορτηγά γεμάτα κόσμο που δεν ήταν αστυνομικοί να φτάνουν στην εταιρεία και γι’ αυτό ειδοποίησαν τις αρχές με τους αστυνομικούς να τους λένε να κρυφτούν κάτω από το κρεβάτι τους.

Μετά τη ληστεία, σύμφωνα με την αστυνομία, οι ληστές επιχείρησαν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό βάζοντας φωτιάς σε αυτοκίνητα και προχωρώντας σε επίθεση κατά του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Από τη μάχη έχασαν τη ζωή τους τρεις από τους ληστές και ένας αστυνομικός ενώ τραυματίστηκαν τρεις πολίτες και δύο ληστές.