Παραιτήθηκαν από βουλευτές αλλά εισέπραξαν κανονικά το μισθό τους!

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του dikaiologitika.gr χθες το απόγευμα στους λογαριασμούς όλων των βουλευτών μπήκε ο μισθός του Μαίου. Αυτή είναι η συνήθης διαδικασία, δηλαδή ο μισθός προπληρώνεται για τον επόμενο μήνα.

Συνήθως τα χρήματα κατατίθενται στις 27 ή 28 εκάστου μηνός αλλά αυτές τις μέρες, λόγω των αργιών πληρώθηκαν στους βουλευτές από χθες το απόγευμα.

Οι Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου είχαν ανακοινώσει προ καιρού και ορθώς ότι για ηθικούς λόγους θα υπέβαλαν την παραίτησή τους από βουλευτές του εθνικού κοινοβουλίου ώστε να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Μάλιστα, πριν από λίγο παραιτήθηκε και η κ. Μάρκου. Αυτό έγινε λόγω της τροπολογίας της κυβέρνησης να επιτρέψει αυτή τη φορά ο βουλευτής να διατηρεί την ιδιότητά του στο εθνικό κοινοβούλιο ενώ ταυτόχρονα να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Η κίνηση των Μειμαράκη – Ασημακοπούλου – Μάρκου να ανακοινώσουν ότι θα παραιτηθούν από τις έδρες τους προκάλεσε θετικές αντιδράσεις. Ωστόσο, βουλευτές του κοινοβουλίου που μίλησαν στα dikaiologitika.gr τονίζουν ότι παραμένει ζήτημα ηθικής , τουλάχιστον αυτή την ώρα για τους παραιτηθέντες βουλευτές , να επιστρέψουν και τα χρήματα που έλαβαν χθες στους λογαριασμούς τους αφού αυτά είναι για τον μήνα Μάιο που δεν θα είναι πια βουλευτές.

Διαφορετικά, λένε οι ίδιοι βουλευτές χάνεται το όποιο ηθικό πλεονέκτημα που αποκτήθηκε από την κίνησή τους και μένει μία σκιά λόγω της προείσπραξης του μισθού τους εφόσον βέβαια δεν τον έχουν επιστρέψει.