Παράνομη λέσχη τυχερών παιχνιδιών εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, σε περιοχή της Αθήνας, ειδικά διαμορφωμένος χώρος που είχε μετατραπεί σε παράνομη λέσχη και διεξάγονταν παράνομα παίγνια.

Συνελήφθησαν ο προσωρινά υπεύθυνος και 3 παίκτες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα, ενώ συγκατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, διαπιστώθηκε να έχουν εγκατασταθεί 15 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σε 3 εκ των οποίων συμμετείχαν οι παίκτες σε τυχερά παίγνια και 2 επιπλέον ηλεκτρονικοί υπολογιστές (servers) οι οποίοι αποτελούσαν το κέντρο διαχείρισης. Στο πλαίσιο αυτό, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τα παρελκόμενα τους, 4 ασύρματες κάμερες και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Σημειώνεται ότι έξωθεν του χώρου υπήρχε η επιγραφή που παρέπεμπε σε κατάστημα με διαφορετική επαγγελματική δραστηριότητα.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια αποστέλλονται για φύλαξη σε ειδικούς χώρους της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (Ο.Δ.Δ.Υ.), το χρηματικό ποσό αποδίδεται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.