Παράπονα στο δήμαρχο Ζέρβα για την κοινωνική πολιτική του δήμου

Έκκληση στο νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, να ασχοληθεί με τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία και να δώσει έμφαση σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, κάνουν πολίτες, που οι ίδιοι ή συγγενείς και φίλοι τους βιώνουν στην καθημερινότητα τους τις ελλείψεις των σχετικών υποδομών.

Ένα από τα μείζονα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης αφορά στη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία. Τα πεζοδρόμια της πόλης σε γενικές γραμμές είναι αδιάβατα ενώ οι μπάρες σε πολλές περιπτώσεις ανύπαρκτες ή κατεστραμμένες, με αυτοκίνητα, τραπεζοκαθίσματα, κάδους, κολώνες και κολωνάκια, γλάστρες, καλώδια κ.α, να δημιουργούν ένα αφιλόξενο και εχθρικό περιβάλλον. Τα προβλήματα είναι ακόμα πιο μεγάλα για άτομα με προβλήματα όρασης.

Σε ότι αφορά ειδικά την ομάδα των συμπολιτών μας με προβλήματα όρασης, το αίτημα τους για τη δημιουργία Γηροκομείου Τυφλών παραμένει ζωντανό και απαιτητό και από τη νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως βέβαια και τη δημιουργία της παιδικής χαράς στο Σχολή Τυφλών, για τα τυφλά παιδάκια που φοιτούν εκεί.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως και στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, υπάρχουν ελλείψεις σε ράμπες και ειδικές σημάνσεις για τα ΑΜΕΑ. Καλό είναι ο νέος δήμαρχος να φροντίσει να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει τις σχετικές υποδομές του δημαρχείου οι οποίες δεν έτυχαν καμίας αλλαγής. Επί παραδείγματι τα ασανσέρ του δήμου δεν έχουν φωνητική ενημέρωση για τους ορόφους…

Διότι οι συμπολίτες μας με αναπηρία έχουν δικαιώματα…

Φ.Δ.