Παρέμβαση Ομπάμα με λόγια του Νέλσον Μαντέλα

Με ένα απόφθεγμα του Νέλσον Μαντέλα σχολίασε όσα δραματικά συμβαίνουν από το βράδυ του Σαββάτου στη Βιρτζίνια, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στέλνοντας μήνυμα ενότητας.

AdTech Ad“Κανένας δεν γεννήθηκε, μισώντας κάποιον άλλον, λόγω του χρώματος του δέρματός του ή της θρησκείας του. Οι άνθρωποι για να μισήσουν, πρέπει να το μάθουν. Κι αν μπορούν να μάθουν να μισούν, μπορούν να μάθουν και να αγαπούν. Γιατί η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην ανθρώπινη καρδιά, παρά το αντίθετο”, έγραψε ο Ομπάμα στο Twitter.

Ο νυν πλανητάρχης, Ντόναλντ Τραμπ, καταδίκασε τις βίαιες ταραχές, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει σε δημοσιογράφο που του φώναξε, για να τον ρωτήσει, αν πιστεύει πως μίλησε αρκετά αυστηρά εναντίον των λευκών εθνικιστών.

“Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτήν την τεράστια επίδειξη μίσους, δογματισμού και βίας που προήλθε από διάφορες πλευρές”, είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους μιλώντας από το γήπεδό του για γκολφ στο Μπέντμινστερ (Νιου Τζέρσεϊ), όπου βρίσκεται σε διακοπές.

«Έχει περάσει πολύς καιρός που η χώρα μας γνώρισε κάτι τέτοιο. Δεν είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν είναι ο Μπαράκ Ομπάμα, αυτό δε συνέβη εδώ και πολύ καιρό» τόνισε.

«Πιστεύω, όπως όλος ο κόσμος, ότι οι πληγές της χώρας μας θα επουλωθούν και θα επουλωθούν», διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.