Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Ντέιβιντ Κάμερον

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από το βουλευτικό του αξίωμα με την απόφασή του να έχει άμεση ισχύ, τρεις μήνες αφού εγκατέλειψε τον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας, μετά το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit.

«Όπως εγώ το βλέπω, στο πολιτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί σήμερα και με δεδομένες τις συνθήκες της παραίτησής μου, δεν είναι πραγματικά δυνατό να παραμείνω ένας αποτελεσματικός βουλευτής όπως ήμουν πρωθυπουργός» δήλωσε ο Κάμερον σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Εμφανιζόταν μέχρι πρότινος πολύ ενθουσιώδης  στην ιδέα να παραμείνει βουλευτής, ενώ διαβεβαίωνε ότι προτίθετο να θέσει υποψηφιότητα για μια νέα θητεία το 2020.

Ωστόσο τρεις μήνες αργότερα, άλλαξε γνώμη προκαλώντας έκπληξη στην κοινή γνώμη. «Έπειτα από ώριμη σκέψη αυτό το καλοκαίρι, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη απόφαση ήταν να παραιτηθώ από τη βουλευτική μου έδρα» δήλωσε ο ίδιος.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον πρόσφερε επίσης «την πλήρη του στήριξη στην Τερέζα Μέι», που τον διαδέχθηκε την 13η Ιουλίου στη Ντάουνινγκ Στριτ και υπό την διακυβέρνηση της οποίας «είναι βέβαιο ότι η Βρετανία θα γνωρίσει ευημερία».