Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη – Σε απεργία καλούν αύριο οι εμποροϋπάλληλοι

Μέχρι τις 6 το απόγευμα θα είναι σήμερα ανοιχτά τα καταστήματα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα 10/4 έως και τη Μεγάλη Πέμπτη 13/4, η αγορά θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή στο χρονικό διάστημα 13.00 με 19.00. Το Μεγάλο Σάββατο 15/4 τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως και τις 4 μετά το μεσημέρι. Την Κυριακή του Πάσχα 16/4 και τη Δευτέρα 17/4, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Να λειτουργήσουν τα εμπορικά τους καταστήματα ταύριο, Κυριακή των Βαΐων (9/4) από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα, προτείνει στους καταστηματάρχες ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή, ο ΕΣΘ τονίζει ότι βάσει του νόμου 4177/2013 “όλα τα εμπορικά καταστήματα δύνανται να λειτουργήσουν την Κυριακή των Βαΐων”.

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εμποροϋπάλληλοι στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην απεργία «με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας». .

«Η κατάργηση της Κυριακής Αργίας συνδέεται με το χτύπημα των δικαιωμάτων μας, των ΣΣΕ, του σταθερού χρόνου εργασίας, εντείνει την ευελιξία και μας κάνει λάστιχο για τις ανάγκες των μεγαλεμπόρων και των μονοπωλιακών ομίλων», επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και προσθέτει ότι η κατάργηση της αργίας «δεν οδηγεί σε «τόνωση της αγοράς», δεν αυξάνει το εισόδημα εκατοντάδων απλήρωτων εμποροϋπαλλήλων, δεν  «εξυπηρετεί» τους καταναλωτές».