Πατέρας Γιακουμάκη: Η εικόνα στο δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης

Μετά από σχεδόν δυόμιση μήνες ακροαματικής διαδικασίας, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα και έριξε την αυλαία στην πολύκροτη δίκηγια τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Έκρινε ένοχους τους οκτώ από τους εννιά κατηγορούμενους για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

«Σήμερα με αυτή την απόφαση, ο Βαγγέλης θα νιώθει καλύτερα», σχολίασε μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας.

Για τους γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είπε: «Δεν έδειξαν σημάδια χαράς, δεν πανηγυρίζουν. Δεν εκφράστηκαν ποτέ εναντίον κάποιου κατηγορουμένου. Ο ρόλος της Δικαιοσύνης είναι να στέλνει μηνύματα. Η απόφαση ικανοποιεί ευρύτερα το κοινωνικό σύνολο. Το μήνυμα εστάλη προς πολλές κατευθύνσεις και είναι ότι οι πράξεις βίας δεν θα μένουν ατιμώρητες».

Στη συνέχεια ο κ. Μπούκας διάβασε αυτολεξεί τη δήλωση του Ανδρέα Γιακουμάκη, του πατέρα του Βαγγέλη ο οποίος τόνισε: «Νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον τον κόσμο, αν με ένα ευχαριστώ μπορώ να καλύψω όλη αυτήν την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Για τον Βαγγέλη μου δεν ντρέπομαι. Για την Κρήτη δεν ντρέπομαι. Η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης.»