Περίεργα «παιχνίδια» του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη για τη μαρίνα Πυλαίας

Για αλλοπρόσαλλη τακτική στο θέμα της κατασκευής μαρίνας σκαφών στην παραλία της Πυλαίας κατηγορεί το δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Γιώργος Αντωνόπουλος.

Χτες στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Καϊτεζίδης εισηγήθηκε την καταψήφιση της πρότασης για σύμβαση με το υπουργείο Τουρισμού, για την κατασκευή της μαρίνας. Το παράδοξο είναι ότι την καταψηφίζει τώρα, ενώ στις 15 Φεβρουαρίου 2019 έστειλε στην υπουργό τις παρατηρήσεις και διορθώσεις του για τη σύμβαση!

Αυτή η τακτική του Δημάρχου στηλιτεύτηκε από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργο Αντωνόπουλο, ο οποίος δήλωσε στην Dailythess ότι «είναι αλλοπρόσαλλη η τακτική αυτή. Από τη μία να στέλνεις παρατηρήσεις και διορθώσεις 15/02 και ταυτόχρονα 5 μέρες μετά να την καταψηφίζεις. Φαίνεται ότι προσπαθεί, ο κ. Καιτεζίδης, ενόψει των εκλογών και την απουσία έργων αυτή την τετραετία, να ρίξει το ανάθεμα στο υπουργείο, για ένα έργο που υπό προϋποθέσεις, μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Επιφυλάχθηκα να τοποθετηθώ την επομένη γιατί υπήρχε σύγχυση για το ποιο είναι το κείμενο της υπουργού στο οποίο έστειλε παρατηρήσεις ο δήμαρχος. Τελικά έστειλα επιστολή στον πρόεδρο του ΔΣ στην οποία σημειώνω ότι καταψηφίζω την πρόταση του Δημάρχου να καταψηφιστεί εξ ολοκλήρου το σχέδιο Σύμβασης».

«Θέλει να κάνει τον μεσάζοντα»

Μάλιστα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη κατηγορεί τον κ. Καϊτεζίδη ότι «θέλει να κάνει το μεσάζοντα».

«Το σοβαρό πρόβλημα είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης και ο φορέας διαχείρισης. Ο δήμαρχος στην  ουσία θέλει να κάνει το μεσάζοντα. Να πάρει την έκταση από το υπουργείο και μέσα από διαγωνισμό να τη δώσει σε ιδιώτη. Η ίδια σύμβαση του επιτρέπει  βέβαια να δώσει μέρος η και ολόκληρη την εκμετάλλευση σε τρίτο φορέα. Θα μπορούσε όμως να υπάρχει και μικτό σχήμα όπως η Εταιρεία Αερίου. Να δημιουργηθεί ο φορέας διαχείρισης ( Ο δήμος) ο οποίος θα συμμετέχει με ένα 51% στο φορέα εκμετάλλευσης και το υπόλοιπο 49% μαζί με το management σε ιδιώτη ο οποίος θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση ή μέρος αυτής. Δηλαδή λύσεις υπάρχουν πολλές. Αντίθετα ο δήμος για αντιπολιτευτικούς λόγους σηκώνει αντιπαράθεση με το υπουργείο και μάλιστα αλλού το παρουσιάζει σαν ομόθυμη και αλλού σαν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ» αναφέρει ο κ. Αντωνόπουλος.

Ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, σύμφωνα με την αντιπολίτευση μετατρέπει ένα θέμα στο οποίο μπορεί να υπάρξει μεγάλη συναίνεση σε πολιτική αντιπαράθεση με το υπουργείο για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους

Αναμένεται στη συνέχεια η αντίδραση από πλευράς υπουργείου.