Περίεργη διάρρηξη σε σπίτι δασκάλου με αντιρατσιστική δράση στο Ωραιόκαστρο

Ένα περίεργο περιστατικό που αφορά στην εισβολή αγνώστων στο σπίτι δασκάλου με αντιρατσιστική και αντιφασιστική δράση στο Ωραιόκαστρο δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 24/11, όταν μεταξύ 10 και 11 το βράδυ άγνωστοι μπούκαραν στο σπίτι του δασκάλου Γ.Π. στο Ωραιόκαστρο, τα έκαναν όλα άνω-κάτω, όπως συνήθως κάνουν οι διαρρήκτες, μόνο που δεν έδειξαν την ανάλογη συνηθισμένη συμπεριφορά των διαρρηκτών.

Δεν πήραν δηλαδή τα χρήματα της εκδρομής της τάξης που υπήρχαν πάνω στο γραφείο του και ήταν εμφανέστατα, δεν άγγιξαν ούτε τα χρήματα της τάξης της συζύγου του. Μπορεί να μην ήταν μεγάλα ποσά, ωστόσο ήταν 200 με 300 ευρώ, δεν πλησίασαν όμως ούτε τα «χρυσαφικά», σταυρουδάκια και καδένες.

Πολιτικός εκφοβισμός

Η ενέργεια είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας καταδρομικής επιχείρησης πολιτικού εκφοβισμού και αντίδρασης αφού ο δάσκαλος ήταν από τα πρόσωπα που είχαν εναντιωθεί στους εθνικιστές και ρατσιστές που είχαν δημιουργήσει το θέμα με τα προσφυγόπουλα στον δήμο, ενώ είναι ενεργός στο αντιρατσιστικό κίνημα. Η γυναίκα του επιστρέφοντας στο σπίτι έπαθε σοκ, ενώ ο ίδιος έλειπε.

Οπως λέει στην «Εφ.Συν.», «οι γείτονες άκουσαν θορύβους, αλλά θεώρησαν ότι κάνουμε δουλειές. Είδαν εκείνη την ώρα ένα άσπρο Σιτροέν που είχε παρκάρει σχεδόν στη μέση του δρόμου και τους έκανε εντύπωση. Μετά είδαν και τρία άτομα σχεδόν μαλώνοντας να κινούνται από το σπίτι μας στο αμάξι και να φεύγουν βιαστικά». Σύμφωνα με τον δάσκαλο, υπάρχει συσχέτιση με τα τελευταία γεγονότα, που «έκοψαν» τα πόδια των φασιστών στο Ωραιόκαστρο, όπως η εκλογή του Σύρου πατέρα στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου στην περιοχή, ενώ έχασαν και τις εκλογές στον σύλλογο γονέων του σχολείου όπου υπηρετεί ο Γ.Π.