Περίεργη διάρρηξη στο σπίτι του Στέλιου Παππά

Ένα περίεργο περιστατικό καταγράφηκε χτες στη Θεσσαλονίκη καθώς άγνωστος ή άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι όπου διαμένει ο πρόεδρος του υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς.

Την υπόθεση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Παππάς μιλώντας σήμερα το πρωί στη ραδιοφωνική εκπομπή «Ορθά – Κοφτά» στο Κόκκινο. Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς ο δράστης ή οι δράστες που μπήκαν στο σπίτι του παραβίασαν την πόρτα με κάποιου είδους “αντικλείδι” και το μοναδικό αντικείμενο που αφαίρεσαν ήταν ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που χρησιμοποιούσε παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να κλαπούν και άλλα αντικείμενα που υπήρχαν στο χώρο.

«Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι ενώ το σπίτι ήταν ανάστατο, το μόνο που έλειπε ήταν το λάπτοπ, τίποτα άλλο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος δεν μπήκε για να πάρει αξίας πράγματα, γιατί υπήρχαν χώροι που αν ήθελε να πάρει αξίας πράγματα θα έπρεπε να τους ψάξει» σημείωσε ο κ. Παππάς ενώ ανέφερε ότι η κλειδαριά ασφαλείας της εξώπορτας του σπιτιού του ανοίχτηκε επαγγελματικά. Σύμφωνα με τον κ. Παππά «δεν μπορεί να είναι τυχαίο» το περιστατικό ενώ σε ερώτηση για το περιεχόμενο στον φορητό υπολογιστή είπε με νόμημα “δεν είμαι πρωτοετής”.

Για την υπόθεση ήδη ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και διενεργείται προανάκριση από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις προχτές όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου «για τη ζημία που υπέστη τόσο το Δημόσιο, όσο όμως και ο κρατικός πλέον Ο.Α.Σ.Θ. από πράξεις και παραλείψεις όσων συμμετείχαν στη διοίκηση και στην οικονομική διαχείριση του Οργανισμού».

Με τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε ζητείται από τις δικαστικές αρχές να διερευνηθούν τα αδικήματα της απάτης, της απιστίας και της υπεξαίρεσης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές κυρώσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους των διοικήσεων που είχαν τη διαχείριση των οικονομικών.

«Δεν θα σας αφήσουμε να πλήξετε, δεν έχει τελειώσει η εκκαθάριση, προφανέστατα θα υπάρχουν και άλλα στοιχεία», είχε δηλώσει στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Στέλιος Παππάς, σχολιάζοντας την μηνυτήρια αναφορά.

Η δήλωση του Στέλιου Παππά

«Σε σχέση με την προσωπική μου περιπέτεια και τη διάρρηξη του σπιτιού μου θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Οι πρώτες ενδείξεις με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια στοχευμένη «παρέμβαση» με σκοπό να βάλει εμπόδια στη διαδικασία της εκκαθάρισης. Το γεγονός ότι αφαίρεσαν μόνο τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή μου με οδηγεί σε αυτές τις υποψίες.

Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να τονίσω ότι η διαδικασία της εκκαθάρισης θα συνεχιστεί με όρους διαφάνειας, όπως ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή, και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα ενημερωθούν με κάθε λεπτομέρεια για τα ευρήματα της.

Όπως είναι γνωστό, έχουμε προσφύγει στην Οικονομική Αστυνομία και πριν από τρεις ημέρες ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο.

Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές έχουν ενημερωθεί και ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή την έρευνα. Ελπίζω ότι θα προχωρήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εύχομαι η αστυνομική έρευνα να διαψεύσει τις υποψίες μου και ο «νοών νοείτω»…»