Περισσότεροι από 40 Σομαλοί πρόσφυγες νεκροί μετά από επίθεση στο πλοιάριο που επέβαιναν

Περισσότεροι από 40 Σομαλοί πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν δέχτηκε επίθεση, στα ανοιχτά της εμπόλεμης Υεμένης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 140 Σομαλοί, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, δέχτηκε πυρά κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ανοιχτά της Χοντέιντας, στη δυτική Υεμένη. Κατάφερε όμως να δέσει τελικά σε ένα λιμάνι αυτής της πόλης που ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούτι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποια πλευρά ευθύνεται για την επίθεση. Οι Χούτι κατηγόρησαν τον αραβικό συνασπισμό, επικεφαλής του οποίου είναι η Σαουδική Αραβία. Ωστόσο το Ριάντ απέκρουσε αμέσως αυτήν την κατηγορία. Ο Σαουδάραβας στρατηγός Άχμεντ Ασίρι διαβεβαίωσε μάλιστα ότι ο συνασπισμός που στηρίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις στην Υεμένη δεν δραστηριοποιείται στην περιοχή της Χοντέιντα. Υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη ζώνη είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών και την χαρακτήρισε “επικίνδυνη και περιοχή όπου γίνεται λαθρεμπόριο όπλων”.