Πετ. Λεκάκης: παρουσίασε την πρώτη 11άδα υποψηφίων της «Θεσσαλονίκη Πρώτη”

Τους ένδεκα πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, «Θεσσαλονίκη Πρώτη», παρουσίασε σήμερα νωρίς το μεσημέρι, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε γνωστό καφέ της περιοχής Χαριλάου. «Πάμε συμβολικά στις γειτονιές του δήμου μας. Η παρουσία μας εδώ είναι ουσιαστική, δηλώνουμε το παρών ως ενεργοί πολίτες, ενώνουμε όλη την πόλη» τόνισε ο Πέτρος Λεκάκης, ανακοινώνοντας πως η παρουσίαση της επόμενης 11άδας υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, θα γίνει την επόμενη Παρασκευή σε γειτονιά του δήμου, κοντά στο παραλιακό μέτωπο.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρώτη», που ανακοινώθηκαν σήμερα, είναι: οι Γιώργος Γκουγκουλιάς, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ, επιχειρηματίας, Δημήτρης Χατζηαθανασίου, ραδιοφωνικός παραγωγός και επιχειρηματίας, Γιώργος Πασχαλίδης, τραπεζικός, Βασίλης Κόνιαρης, διδάκτωρ διεθνολόγος, Ελευθερία Στεργίου, δικηγόρος, Παναγιώτα Ιωακειμίδου, δασκάλα Ποντιακής διαλέκτου στο ΠΑΜΑΚ, Γιώργος Ιακωβίδης φυσικός, Ηρακλής Κεσίδης, μουσικός παραγωγός, Γιάννης Χαραυγής μηχανικός, Σταύρος Κανδύλας, ιδιωτικός υπάλληλος και Παναγιώτης Στιρλιγκάς οικονομολόγος, ελεύθερος επαγγελματίας.

«Είμαστε μία ενωμένη και δυνατή ομάδα νέων ανθρώπων στην πολιτική, αλλά με δράση στην κοινωνία. Πέρα από κομματικά πρότυπα και χρίσματα, αναδεικνύουμε την ατζέντα της πόλης, την ατζέντα για τη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο Πέτρος Λέκακης, προβάλλοντας το σύνθημα «έλα κι εσύ». Μιλώντας για το προεκλογικό σκηνικό, σημείωσε πως διαμορφώνονται τρία κυρίαρχα ρεύματα. Το πρώτο συνδέεται με τους υποψήφιους δημάρχους που έχουν κομματική υποστήριξη και επιδιώκουν την κομματικοποίηση- πολιτικοποίηση της αναμέτρησης. Το δεύτερο διαμορφώνεται από τους υποψήφιους που έχουν «συνταξιοδοτηθεί» από την κεντρική πολιτική σκηνή και θέλουν να ολοκληρώσουν την πολιτική τους διαδρομή στο δήμο Θεσσαλονίκης. «Στο τρίτο ρεύμα το καθαρά αυτοδιοικητικό, ανήκουμε εμείς που θέλουμε να ενώσουμε δυνάμεις από διαφορετικές αφετηρίες για το καλό της πόλης» τόνισε και εκτίμησε πως οι πολίτες θα υποστηρίξουν την «Θεσσαλονίκη Πρώτη», γιατί είναι η παράταξη που μπορεί να εκφράσει ενωτικά την πόλη. «Η ενότητα είναι στο DNA μας και οι πολίτες θα πάνε σε λύση αυτοδιοικητική » είπε και σχολίασε πως τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα δημοσκοπήσεων, δεν μπορούν να καταγράψουν τους πραγματικούς συσχετισμούς. «Είναι πολύ νωρίς, πρέπει να δούμε πως θα διαμορφωθεί ο αριθμός των υποψηφιοτήτων. Εμείς συνεχίζουμε με στόχο τον δεύτερο γύρο» τόνισε και ανανέωσε το ραντεβού για την Παρασκευή που όπως είπε θα είναι κοντά στη θάλασσα…

Φ.Δεργιαδές