Πέθανε ο γνωστός διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Σμαραγδής

“Έφυγε” χτες από τη ζωή ο γνωστός διευθυντής φωτογραφίας και οπερατέρ Νίκος Σμαραγδής, αδερφός του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο θάνατος του ήρθε λίγο πριν την έναρξη στο Ηράκλειο Κρήτης των γυρισμάτων για την ταινία του αδερφού του, σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή με θέμα τον Νίκο Καζαντζάκη.

«Η απώλεια του Νίκου Σμαραγδή, σπουδαίου οπερατέρ και διευθυντή φωτογραφίας, αφήνει φτωχότερο το χώρο του ελληνικού κινηματογράφου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συλλυπητήριο μήνυμα του και σημειώνει ότι ο Νίκος Σμαραγδής με την υψηλή τεχνική και την ευαισθησία του φώτισε κάποιες από τις σημαντικότερες ταινίες και ντοκιμαντέρ Ελλήνων κινηματογραφιστών, μεταξύ των οποίων της αείμνηστης Φρίντας Λιάππα, του αδελφού του Γιάννη κ.ά.

«Σεμνός και ακέραιος άνθρωπος, σύντροφος πιστός στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, ο Νίκος Σμαραγδής αφήνει πίσω του μόνο φίλους και αγαπημένους συνεργάτες.

Το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Νίκου Σμαραγδή και απευθύνει στην οικογένεια και τους οικείους του τα θερμά του συλλυπητήρια», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.