Ο Ελληνας που εφηύρε τη δεκαετία του ’60 την Hawaiian pizza, μια αμφιλεγόμενη εκδοχή του αγαπημένου πιάτου με κομμάτια ανανά, ο εστιάτορας Σαμ Πανόπουλος, πέθανε σε ηλικία 83 ετών στον Καναδά. Οπως είχε πει ο ίδιος, είχε αποφασίσει να βάλει ανανά από κονσέρβα πάνω σε πίτσα για πλάκα και από τότε ξεκίνησε μια διαφωνία που δεν έληξε ποτέ για το αν επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσει αυτό το υλικό στο παραδοσιακό ιταλικό πιάτο.
Η διαφωνία για την ιδιαίτερη πίτσα που εφηύρε έκανε ακόμη και τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό να τον υποστηρίξει όταν ο πρόεδρος της Ισλανδίας Γκουόνι Γιοχάνεσον δήλωσε ότι ο ανανάς δεν ανήκει στην πίτσα.
Οπως αναφέρει ο Guardian, ο Πανόπουλος είχε μεταναστεύσει στον Καναδά σε ηλικία 20 ετών το 1954 και είχε εστιατόριο μαζί με τα δύο αδέλφια του στο Οντάριο, όπου του άρεσε να πειραματίζεται με τα υλικά.